Show Mobile Navigation

.

.

Term & Condition

Please understand T&C stated below before any transaction:

1. Transaction is base on First Come First Serve basis while stock at last.
2. Please clarify all doubts before purchasing/ordering.
3. Price stated NOT including postage fee unless stated otherwise.
4. Postage fee is based on purchased item.
5. Delivery will be done on next working day upon payment received via POS LAJU
NOTE : Pos Laju delivery within 1 business day (East Malaysia, 2 business day West Malaysia)
6. Items sold are NOT refundable or exchangeable.


Q&A

ME & our beloved TUN MAHATHIR

ME & our beloved TUN MAHATHIR

ABOUT US

KidsBRANDED by FleXedar

Hi.. I'm NorIZAN the founder of KidsBRANDED owned by FleXedar Marketing (SA0259970-X)

We are SSM Registered Company.

For Inquiry :

SMS / WhatApp :
012-2399355
E-mail :
kidsbranded@gmail.com
Account Number :
562218106438
Maybank : Flexedar Marketing

Happy Shopping !!


Contact Form

Name

Email *

Message *

myNuffnang

AUTUMNZ PASSION 1st Anniversary SALES!!

kidsBRANDED by FleXedar - 10:00 AM
           AUTUMNZ PASSION DOUBLE ELECTRIC PUMP
           
                                        1st Anniversary
CRAZY PROMOTION !!

Choose your favourite package!!
Many FREE gifts!!!

Breast pump Autumnz Passion murah!

BACA REVIEW di SINI

BUDGET SET RM399



EXTRAVAGANZA SET RM459



PREMIUM SET RM519



SELF PICK UP : 
Cyberjaya / Puchong Utama


POS LAJU DELIVERY :

PREMIUM  SET
WM RM35
EM RM50

EXTRAVAGANZA SET
WM RM25
EM RM40

BUDGET SET
WM RM15
EM RM25


Autumnz - PASSION 

Convertible Double Electric/Manual Breastpump



Convertible to a manual pump!
FREE Power Bank Cable (can be used with Power Bank as an alternative power source)

Autumnz PASSION Double Electric Breastpump comes with the following features:
2-Stage Pumping : 'stimulation' & 'pumping' stages for effective & efficient pumping
Anti Backflow Device : To prevent milk contamination
Convertible - Can be converted to a manual pump by attaching a manual knob (provided FREE in the pack)
Multi Suction Levels : 9 suction levels to choose from
4 Pumping Modes - Single Left, Single Right, Double Simultaneous and Double Alternate
2 Independent Motors and Valves : optimum suction & performance
LCD Display - informative time display for user
Touch Screen Panel - flexible and user-friendly touch screen for ease of use
Dual Power Source :  main electric power or batteries (FREE built in battery casing)
Ultrasoft Silicone Massage Breast Shield : with comfortable massage bubbles design
Light, Compact & Portable : only 500g and with quiet motor unit
Bottle Adaptor - Free 2 bottle adaptors so can pump into wide neck or standard neck bottles
User Friendly: easy to assemble, use and clean
Autumnz PASSION Double Electric Breastpump comes with 2-Stage Pumping to mimic baby's natural suckling pattern.
What is 2-Stage Pumping?
While breastfeeding, babies suck in 2 very clear stages:
- fast and light sucking to start your milk flowing
- slower and deeper sucking to get as much milk as quickly as possible
Autumnz PASSION Double Electric Breastpump has the following 2-Stage pumping ability to encourage higher level of milk production:
Stage 1 – Stimulation Stage (Suction 1,2,3,4) – short & fast rhythm with lighter suction to activate milk letdown
Stage 2 – Pumping Stage (Suction 5, 6, 7, 8, 9) - slower rhythm with deeper suction to encourage maximum milk flow
The combination of these 2 stages will produce quicker let down and encourage milk flow.
Happy Breastfeeding!
*Comes with 1 year warranty period*
Happy Review:
I am very fortunate to be given the opportunity to test out this pump for Autumnz for the past 14 months before their official launch. I have dilligently used this fantastic pump when breastfeeding my 3rd child and it has been such a breeze with Autumnz Passion Double Electric Pump. It is quiet, efficient, lightweight but most importantly successfully delivers what it promises. I have performed countless sessions of 'power pumping' with this pump and it has supported me throughout while ticking all boxes! With my other 2 children, I have only managed to breastfeed them till 1 year old but with my 3rd child, thanks to Autumnz Passion Double Electric Pump, I am still breastfeeding my baby. I particularly love the 'Double Alternate' mode where it automatically pumps both breasts in an alternate manner in a very soothing yet effective way. Love it and will definitely recommend it!



Eve Love LILY PREVIEW ~ Truly AWESOME!!!

kidsBRANDED by FleXedar - 4:17 AM
Assalamualaikummm.....

Va Va Vaaaaaa... tuan tanah tengah mode excited selepas berjaya 'test drive' 
model terbaru Eve Love iaitu
EVE LOVE LILY!
Awesome sangatttt hokeyyy!!

UPDATE 1st JAN 2015:
EVE LOVE LILY kini 
mempunyai Built In Rechargeable Battery 
yang membolehkan anda 
pump secara freestyle, handsfree, di mana dan
bila bila pun juaaaa!!!!!!
Sangat sangat awesomeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!

Masih mengekalkan ciri ciri model sebelumnya iaitu Eve Love Flexi seperti yang berikut :
(untuk INFO Eve Love FLEXI dah DISCONTINUE ya)

1. Double breast pump
2. Kompak dan ringan (hanya 500g)
3. Dual-phase expression (Stimulation dan expression phase ~ mimic baby's natural sucking
4. Multi suction level
5. Pump with LCD display ~ senang nak monitor pumping status
6. Bunyi pump yang sangat minimal
7. BPA FREE

dan penambahbaikan ciri ciri terbaru seperti berikut :
8. Silicon breastshield ( 2 in 1 breastshield)
Sangat selesa dan tak perlu cushion pad jadi reduce parts utk dibasuh hokey!)
9. Anti-backflow mechanism
10. Optional power source : Power adapter, battery casing dan USB power cable
USB Power cable ni boleh pakai dengan 9V powerbank atau electrical outlet
yg compatible dengan breastpump motor (Contoh eg cars with USB outlet) 
11. Safety features : Pump auto off after certain period to ensure safety

haaahhh tu diaa.. cerita pasal spesifikasi je dah panjang berjela kennn.. 
ni baru intro belum masuk review pump lagi hihihhi

Ok tanpa membuang masa... tuan tanah nak share experience dan 'hasil' dari test drive menggunakan 
model terbaru Eve Love Lily. Jommmm ...!!!


Okey.. ni dia ilustrasi komersial breastpump terbaru Eve Love iaitu 
Eve Love Lily Breastpump


Bila buka kotakk.. taraaaaaaaaaaa!!
Terus nampak ada FREE BUSTIER di situ!
Bustier ni adalah bra khas yang membolehkan mommies 
pump secara handsfree ~ selit ajer, tak perlu pegang gitew.
Kad waranti  turut disertakan dengan waranti selama 12 bulan ya.


Seterusnya... FREE GIFT lagi.. Battery casing dan USB Power cable.
Belum2 dah dapat banyak FREE GIFT! Best best best!


Ok setelah dikeluarkan semua parts dari kotak.. ini lah hasilnya.


Setelah disusun dan dipasangkan breastpump set ni...
beginilah rupa parasnya.
Jom zoom satu persatuuuu


Masih mengekal kan saiz pump yang kompak walaupun 
dengan bentuk dan design sedikit berbeza. 
Perbezaan  saiz dengan my Lancome Mini Travel Cosmetic Kit.
Memang kecik je. 


Antara yang menarik lagi...
ada bottle neck converter!! 
Meaning boleh pakai both standard and wide neck bottle storage hokey!
Material bottle disk menggunakan silikon untuk storage bottle pun lebih berkualiti
dan melekap kemas pada penutup tu.


Dan breast shield dia juga adalah dari material Silikon.
Meaning satu parts tapi ada 2 ciri berbanding dengan model sebelum ni
sebab breast shield terbaru ni memang jenis lembut, flexible dan tak perlu
nak bercushion2 bagai dah pada breast shield tu.
Sangat selesa okeh!


Breast shield (cup) atau nama comersialnya Horn-Shaped Mouth yang boleh 
diremovekan dari body connector.
So kalau next time Eve Love nak produce few size boleh la tukar2
breast shield (cup) ni ikut saiz yg sesuai kennn (belum ada lagi buat masa ni)
.. macam medela gitew......
Buat masa ni kebanyakan breastpump dalam pasaran mmg breastshield dan 
body connector 1 piece meaning fixed sudah saiz breastshield nyer.


One way valve dan flap. Flap diberikan FREE spare unit siap2.


Single tube untuk single pumping.


     Y-shape tube untuk double pumping.


gambar penuh Y-shape tube 


Okeyyyy... ready untuk sessi mengepam.
Ini parts yang diperlukan ya... comel kann..
tak sabar ni ... tak sabar nak try ni hihihi 

SENARIO:
Ibu kepada bayi berusia setahun 6 bulan


Ok kita mulakan dengan process stimulation phase,
tujuannya utk massage breast and trigger let down reflex.
Botol masih kosong...

Ada 4 Function Button
1. ON/OFF button
2. Stimulation Mode/Decrease suction level
3. Increase Suction level
4. Frequency Mode Button

Trrrrrttt.... trrrrrtttt.. trrrtttttttt 
Seterusnya masuk ke expression phase...
sambil2 tu posing2 sket hihihihi


Saiz pump di tangan tuan tanah.


Best juga design baru ni. senang nak monitor status pumping pada display
sebab pump tu boleh berdiri macam radio kan. Tak perlu nak jengah2 tengok dari atas
macam kebanyakan pump. 


Okeyy.... dan setelah beberapa ketika....
taraaaaaaaaaaaa!!!


*ok nak bagitau nak snap gambar masa live tengah pump 
pun mencabar niii.. dah la lampu dari atas...
kita dok snap pic tertutup plak cahaya dari atas... silap
snap gelap pulak huhuhuh. gigih taaauuu!*


Tu dia hasilnyaa setelah beberapa minit pump..... 
sangatttttt menakjubkan hokeyy!
See both side dah penuh botol...!!!!
Tak ke excited tu kalau uolls ditempat tuan tanahhh.
mesti senyum2 meleret tengok 'hasil' ebm kennnnnnnnnn.
I loikee sangatt!!!


Zoom lagiii... sedar2 ebm dah hampir cecah bottle neck!
Weeee hooooo!!! Sangat berbaloi2  bila tengok performance superb pump ni!


Tu dia dah selesai.
Actually pump akan auto off selepas 1 minit kita selesai 
menggunakan pump.


Zoom dekat sikit lagii


dan dekat lagii sebab nak tengok berapa Oz hasil test drive kali ni.
Terpaksa letak object back ground berkaler kalau tak susah nak 
zoom tanda aras botol huhuhu.
Ok.. seperti yang kalian nampakk...
hasilnya adalah 
8 Oz per session!!!
WOWW!!!! Sangat memberansangkan hokeyyy!!!


Botol EBM posing dengan pump. 
Pink lembut.. sweet sangat kalernya kann.. sukerrrr sangatt!

Last but not least...
posing selfie wajib tuan tanah dengan hasil 'test drive'
sebagai bukti kejadian berlaku pada hari yang diceritakan hihihih



Perlu diingatkan bayi tuan tanah dah pun berusia setahun 6 bulan.
Alhamdulillah masih boleh dapat hasil EBM sebanyak ini sekali pump.
Memang sangat berbaloiii. 


So amacamm? Kalau dah teruja dengan the latest breakthrough aka model terbaru 
EVE LOVE LILY 
ni  boleh cepat2 whatsapp/SMS saya@tuan tanah di nombor 
IZAN@ 012-2399355 hokeyy!!
InsyaAllah tak menyesal. Bustier pun dapat FREE je!

Untuk detail spesifikasi boleh layari EVE LOVE COM

Untuk pakej meletop 
Eve Love Lily 
yang sedang HOT ni

TESTIMONI  EVE LOVE LILY
DARI MOMMY YANA :




EVE LOVE LILY 


Breastfeeding is nature’s health plan. It’s a mother’s gift to herself, her baby and the earth. While there is no doubt that breastmilk is the ultimate food for babies, successful breastfeeding can be a challenge especially for working mothers.
Eve Love LILY Breastpump is our newest breakthrough. It liberates nursing mothers giving them freedom to pump discreetly anywhere and anytime. Using the two-phase expression technology, it resembles baby’s natural sucking rhythm, hence helps maintain good breastmilk supply. A pump that allow mothers to multitask while pumping, attractive and lightweight; the Eve Love LILY Breastpump is definitely a small investment that goes a long way throughout your breastfeeding journey.

Special Features:
1. Double Pumping: Stimulates higher Prolactin Level. Get more milk in less time!
2. Compact & Lightweight: Motor Less than 500g. Easy to carry around.
                                           Size of Motor is 6.7 inch length, 3 inch width, 1.7 inch height.
3. Dual-Phase Expression: Stimulation Phase followed by Expression Phase. Mimics baby's natural sucking rhythm.
4. Silicon Breastshields: For Maximum Comfort while pumping.
5. Various Suction Level (4 Levels): To Cater to mother's comfort during pumping and efficacy of emptying breasts.
6. Interesting feature with a FREQUENCY Mode Button which gives an instant increase of 30% in frequency (rate of suction & release cycle per minute) and suction power.
7. Built-in Anti-Backflow Mechanism in Motor using active-blow piston technology to prevent backflow and maintain hygeine.
    Additional external anti-backflow kit provided for mothers who need it.
    **Usage of external anti-backflow kit might decrease suction power up to 20% compared to without using anti-backflow kit**
8. LCD Screen Showing Light , Time & Suction Level.
9. Very Minimal Sound: Mothers able to use breastpump discreetly anywhere and without disturbing baby's sleep.
10. Safety Feature: Will automatically off after a certain time to ensure safety.
11. Optional Power Source: Adaptor, External Battery Case and USB Line Provided.
     External Battery Case: Can be connected to the breastpump motor outlet. It requires 6 pieces of  1.5 V AA Alkaline Batteries to run the breastpump motor.
     USB Line: Enables customers to connect it to a suitable 9V powerbank, or any other electrical outlets that is safe to run the breastpump motor (eg cars with USB outlet).
 **BPA-Free**
**CE & ROHS Certified**
**Warranty 1 Year for Motor Only : T&C for Warranty as in Warranty Card**
**This is a hygenic product, NOT REFUNDABLE on any circumstances**

Items Included:
  • 2 Horn Shaped Mouth
  • 2 Three Linking Mouth
  • 2 Rotary Union
  • 2 One way valve
  • 6 Flaps
  • 2 Storage Bottles
  • 2 Base
  • 2 Bottle Caps
  • 2 Silicon Bottle Lid
  • 1 Y-shaped hose
  • 1 Single Hose
  • 1 Host Machine (Motor)
  • 1 Adaptor
  • 1 Instruction Manual
  • 1 Warranty Card
  •  
     FREE GIFT:
  • 1 PUMPING BUSTIER (standard size)
  • 1 External Battery Case
  • 1 USB Line

SPECTRA M1 Double Breastpump ~ REVIEW !! Compact yet free style ready!

kidsBRANDED by FleXedar - 11:58 PM

Assalamualaikum....

Alhamdulillah. Kali ni nak share REVIEW satu lagi double breast pump
yang sangat best dan compact!
 SPECTRA M1 DOUBLE BREAST PUMP!

Tahukah anda bahawa Spectra M1 adalah double breast pump
yg sangat kompak, kecil, ringan dan senyap serta dilengkapi dengan
built in battery just like Medela Freestyle ?
Jom kita tengok apa yg best dengan breast pump ni

Ok. Ini dia aksesories dalam setiap set  Spectra M1.
By default Spectra M1 ni datang dengan hanya 1 pumping set.


                  Walaubagaimana pun boleh di upgrade ke double breast pump dengan hanya 
                             add on premium breastshield set (optional) berharga RM80/set.



Ini dia aksesories dalam 1 set premium breastshield set.


Dalam original set, ini dia motor pump dan 
juga power adapter.
Motor pump yang sangat kompak dan ringan, hanya 500g!
Vacuum range 0~300 mmHg, memang tak sakit



Disertakan dengan buku manual dan warranty selama 1 tahun oleh Histopoint.


Ok.. so bila dah add on kan premium breast shield set
lengkap lah SPECTRA M1 menjadi DOUBLE BREAST PUMP!


OK.. setelah di buka... ini dia Spectra M1 double breast pump
sedia untuk digunakan.


Bentuk dan jenis valve yg digunakan


Turut dilengkapi dengan 'Spectra back-flow protector'


Di sertakan juga dengan T-Connector untuk guna double breast pump.


              Pemasangan 2 tube kepada T-Connector untuk penggunaan secara double breast pump



PUMPING TEST & REVIEW
Background : Ibu kepada bayi berusia 1 tahun 3 bulan 


Ok ready untuk test drive! Ini sahaja parts yg diperlukan untuk pumping session.
Spectra M1 boleh digunakan dengan 2 cara
1. Power adapter
2. Build in battery (rechargeable)


OK.. pumping session bermula!
See saiz motor pump yg lebih kecil dari tapak tangan!
Motor pump Spectra M1 tidak mempunya LCD screen.
Hanya dilengkapi dengan 4 function button dan juga
lampu LED untuk menunjukkan pumping mode dan status.

Function Button :
1. Power ON/OFF Button
2. Massage ON/OFF button (suction mode)
3. Vacuum adjust button (Suction level +/-)  max Level 5

Indicator :
1. Cycle/Vacuum indicator 
2. Battery power indicator
3. Massage mode (ON/OFF) indicator 


 Kalau tengok pada gambar di atas, saya mulakan sessi pumping dengan massage mode
 (LED Merah menyala), suction level 5 (max) dan battery level 3 bar (max).


Ok Setelah pump lebih kurang 30 min...
taraaa hasilnyaa!!
Battery indicator pun dari 3 bar dah turun ke 2 bar.
Yang bestnya botol pun dah penuh!!! yeayy suker suker sukerr!!


Ok inilah hasil pumping session dengan Spectra M1.


Bila dah disama ratakan... nampak lah hasil nya 
kira-kira 7~8 Oz per session !
Bagi saya yg baby sudah pun berusia 1 tahun 3 bulan
hasil pumping sebanyak ini memang dah dikira muaiii dan sangat berbaloi!! 


Last but not least... gambar tuan tanah berselfie sebagai evidence testing berlansung 
pada hari kejadian hihihi.

Amacam teruja takkk..? teruja takkkk..??? HEHEHE
Pump kecil dan ringan, senyap, built in rechargeable battery ready
macam freestyle, double breast pump, 2 suction mode... memang best lah!
kalau dah teruja apalagi cepat2 layari 


untuk promosi terkini super berbaloi2 dan murahhhh sempena 
KidsBRANDED 1st Anniversary SALES!...
siap FREE Premium Breastshield set untuk upgrade ke double breast pump!
Rugi kalau melepas offer ni.
Ada 3 pakej berbaloi-baloiii!
Pilih je nak yang mana okeyyyy 






Contact
 IZAN (SMS/Whatsapp) 012-2399355 
sekarangg!!!


Next Previous
Editor's Choice