Show Mobile Navigation

.

.

Term & Condition

Please understand T&C stated below before any transaction:

1. Transaction is base on First Come First Serve basis while stock at last.
2. Please clarify all doubts before purchasing/ordering.
3. Price stated NOT including postage fee unless stated otherwise.
4. Postage fee is based on purchased item.
5. Delivery will be done on next working day upon payment received via POS LAJU
NOTE : Pos Laju delivery within 1 business day (East Malaysia, 2 business day West Malaysia)
6. Items sold are NOT refundable or exchangeable.


Q&A

ME & our beloved TUN MAHATHIR

ME & our beloved TUN MAHATHIR

ABOUT US

KidsBRANDED by FleXedar

Hi.. I'm NorIZAN the founder of KidsBRANDED owned by FleXedar Marketing (SA0259970-X)

We are SSM Registered Company.

For Inquiry :

SMS / WhatApp :
012-2399355
E-mail :
kidsbranded@gmail.com
Account Number :
562218106438
Maybank : Flexedar Marketing

Happy Shopping !!


Contact Form

Name

Email *

Message *

myNuffnang

, ,

FREEMIE REVIEW ~ A NEW BRILLIANT PUMPING WAY FOR URBAN MOTHER!

kidsBRANDED by FleXedar - 2:50 PM

Assalamualaikummmmm.................



Akhirnya berkesempatan untuk buat REVIEW aksesori pumping terbaru iaitu 
FREEMIE DELUXE COLLECTION CUP (25mm x 28mm) !
Yessszaaaaa.... Memang tengah meletop dan panasss macam goreng pisang dipasaran sekarang.
Alhamdulillah akhirnya dapat buat review so saya akan kongsikan disini 
untuk tatapan ibu2 yang masih tercari2 apakah rupa dan bagaimanakan FREEMIE ini 
berfungsi. Jommm layannnnnnnnnnnnnn

Ok.. actually memang excited sangat bila FREEMIE ni dapat ditangan. Sebab FREEMIE ni totally 
DIFFERENT dengan mana2 aksesori pumping sedia ada di pasaran. 
TOTALLY DIFFERENT!!!  Memang BRILIANT giler laa saper punya idea ni kan.
Masa mula2 'pasang' je Freemie dan On kan PUMP terus rasa.. WOWWWWW!!!
This is good thiss is SooOOooOooooo GooOOooooooooddd!!!!!

OK (Eh dah 2 kali OK eh?) jom kita tengok apakah parts yg terkandung dalam sekotak 
FREEMIE.

Perlu diingatkan FREEMIE DELUXE COLLECTION CUP ni adalah 
ADD ON accessories utk Pump sedia ada ya. Dia sendiri bukan pump cuma aksesori sahaja.



Cup, Tube, anti back flow kit, manual etc


Terdiri dari 2 saiz Collection Cup iaitu
25 MM & 28 MM



Bentuk valve yg diguna pakai


On tanpa membuang masa kita setup FREEMIE CC ni ke Pump lebih kurang macam ni



So dengan FREEMIE ni kira storage bottle yg biasa connect pada tiub tu tak perlu pakai 
dah la. Ganti dengan Freemie CC ni je.
Just sambungkan pd antiback flow kit dan tube and connect pada pump.
OK... READY... GET SET... GO!!!


Kali ni test dengan Spectra M1 yg portable tu kenn... so ni la rupanya.
Memang sangat HANDSFREE okeyyy!!

*Pandangan dari atas ya *


Okey bila pasang akan nampak ada satu tube yg akan keluar ke atas. Tapi no hal boleh 
tutup sebab tube yg sambung ke FREEMIE CC ni keras tak mudah terlipat.


So just tutup je or cover balik dengan baju seterusnya tudung.


Ok I'm actually working sambil pump... perasan tak ??? nampak macam orang tengah pump tak?


Totally NO right??! Macam tak de apa2  berlaku je kan!
Pehhh unbelieveable wahahhaha.
Kalau rasa pump bising..  boleh sorok pulak pump dalam drawer gitu so 
memang silap hari bulan tak de orang perasann pun yg uollsss tengah pump kat meja sambil
buat kerja tu .
Awesome sangatttt sangat kann!!


Okeh once habis pumping.. just remove je Freemie CC.
Ini lah rupa ebm yg terkumpul dalam CC tu. 


Then tuangkan EBM dalam storage bottle


Taraaaa!!! Selesaiii!! Memang sangat sangat selesa pakai Freemie CC ni.
Lagi senang nak bergerak sebab tak de 2 botol terbonjol kat dada so 
tak de la malu nak cover2 sangat kan.
So kalau mommies nak pump kat dlm ofis, pergi je toilet ke or tempat tertutup sat
pasang kan CC ni then balik tempat connect je tube, ON kan pumpp..
cukup 20-30 minit offf. Settle!
Besttt giler wehhh!! 
Saya pun teruja sangat sangatt!!!


Ok this testing powered by Spectra M1.
Heard that compatible jugak dengan EVE LOVE dan MEDELA
tapi saya belum test. So tungggu utk review dan testimoni model lain jugak hokey!


So camne? kalau teruja cepat dapatkan sekarangggg.
Memang tengah panass dan stok memang sangat sangat terhadddd.
Siapa cepat dia dapat okehh!


Harga 
FREEMIE ONLY RM349.

SPECTRA M1 PLATINUM 
ONLY 
RM799 !!

SET INCLUSIVE OF
1 set SPECTRA M1 *default set(
 1 set FREEMIE DELUXE DOUBLE COLLECTION CUP (25 & 28MM)



FREE
- V-COOL 2 in 1 Pump and Cooler Bag
- V-COOL Ice Contour Bar
- AUTUMNZ Milk Storage Bottle 4pcs/Box
- 1x EXTRA Tube to empower suction

Postage via Pos Laju
FREEMIE only RM10
SPECTRA M1 PLATINUM RM25

Self Pick Up
Puchong

WHATSAPP IZAN 012-239955 
untuk keterangan lanjut ya!



FEEDBACK & TESTIMONI  :
*sebahagian dari feedback pelanggan KIDS BRANDED*










17 comments:

  1. Assalam sis,camne nak pastikan valve tu tak kena pd cup ye?sy dh try adjust2 dan rasa valve tu tak kena pd cup pon tp susu still masuk tube..huhu

    ReplyDelete
  2. Wsalam dear. Valve tu mesti dipasangkan rapat dan kedudukan hujung valve mesti dalam keadaan selari dan tidak mengenai dinding cup ya dear. Pada masa yang sama pastikan tiub tidak terlipat dimana2. InsyaAllah susu tak kan masuk ke tiub.

    ReplyDelete
  3. Salam sis.. i nak tanya.. u da test ke dengan pump2 lain? kalau pakai medela swing maxi bleh tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Sis Aina. Boleh... FREEMIE sebenarnya compatible dengan kebanyakan model breastpump. Its a matter of tube connection sahaja ;)

      Delete
  4. Nak tanye..knp bile pump ade bunyi bubble2 ye..blup3x.. so jd mcm lg kuat bunyi dr moto pump..n suction die mmg x kuat sgt ea? Sbb rase x hbes pam..

    ReplyDelete
  5. Nak tanye..knp bile pump ade bunyi bubble2 ye..blup3x.. so jd mcm lg kuat bunyi dr moto pump..n suction die mmg x kuat sgt ea? Sbb rase x hbes pam..

    ReplyDelete
  6. i helping u answer all above question
    1. Aina Azrul - I rasa semua pump electrik bole pkai. Medela swing definitely bole pakai.
    2. Dr. R@h@ - Bunyi bubble kalau xpasang valve ngan betul, xletak cup dengan betul or postur duduk xbetul. Kalau suction xkuat ada yg cadangkan tukar valve guna medela valve.

    **saya xjual freemie. Saya pon pengguna freemie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Puan Izura,

      Thank you very much for your sharing info! Appreciate it very much!

      Delete
  7. hi sis, ur whatsapp number mcm x complete.. i cannot reach u..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Dzack,

      WhatsApp 012-2399355. Jika tidak dapat WhatsApp terus SMS biasa pun boleh. Then saya akan whatsApp semula ya

      Delete
  8. huhu dh mcm2 sy buat tuk hilangkn bunyi bubble tu x hilang juga.ketatkn segala tube dh ketatkn valve dh betulkn kedudukn dh tp still ade bunyi tu

    ReplyDelete
  9. huhu dh mcm2 sy buat tuk hilangkn bunyi bubble tu x hilang juga.ketatkn segala tube dh ketatkn valve dh betulkn kedudukn dh tp still ade bunyi tu

    ReplyDelete
  10. Hai mommies.. Baru nak terjebak dgn freemie tp bila pakai rasa boobs besar semacam and end up kena cari tempat sorok2 jugak to pump.. Ada suggestion on how to improve this tak ? Dah tutup dgn tudung still obvious jugak

    ReplyDelete
  11. Hi sis..I think Freemie cup ni plastic type..skrg tgh guna lacte..corong lacte silicon type..kl guna Freemie ni sakit x breast ms pump since it plastic..tgh usha Freemie jgk ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Puan Aini,

      Berdasarkan pengalaman saya memang tidak menyakitkan. Ianya sama seperti breast fit cup yang digunakan dengan model
      Spectra dan juga Medela. Sebenarnya bentuk cup sama cuma ada tambahan bentuk mangkuk tadahan menyeliputinya sahaja which later boleh sorok dalam baju.

      Hari ini seorang customer yang tercari2 model pump dengan suction yang tidak menyakitkan buat pump testing dengan corong medela (sama material dengan corong breast freemie) sangat
      berpuas hati dan ternyata pada beliau sangat selesa dan tidak menyakitkan.

      Boleh whatsapp saya di 012-2399355 untuk feedback yang lebih pantas ya Puan ;)

      Delete