Show Mobile Navigation

.

.

Term & Condition

Please understand T&C stated below before any transaction:

1. Transaction is base on First Come First Serve basis while stock at last.
2. Please clarify all doubts before purchasing/ordering.
3. Price stated NOT including postage fee unless stated otherwise.
4. Postage fee is based on purchased item.
5. Delivery will be done on next working day upon payment received via POS LAJU
NOTE : Pos Laju delivery within 1 business day (East Malaysia, 2 business day West Malaysia)
6. Items sold are NOT refundable or exchangeable.


Q&A

ME & our beloved TUN MAHATHIR

ME & our beloved TUN MAHATHIR

ABOUT US

KidsBRANDED by FleXedar

Hi.. I'm NorIZAN the founder of KidsBRANDED owned by FleXedar Marketing (SA0259970-X)

We are SSM Registered Company.

For Inquiry :

SMS / WhatApp :
012-2399355
E-mail :
kidsbranded@gmail.com
Account Number :
562218106438
Maybank : Flexedar Marketing

Happy Shopping !!


Contact Form

Name

Email *

Message *

myNuffnang

My Medela Freestyle story : After 6 Months ~ what a memorable day!

kidsBRANDED by FleXedar - 8:14 AM

Assalamualaikum...

#entry catatan dari personal blog#

Pejam celik pejam celik sekejap je dah masuk bukan Oktober...dah masuk ke kuarter terakhir tahunan sudahhh.... Hari ini bermaksud genaplah baby Delisha 6 bulan setengah. Semakin keletah dan cerdik.
Dan pandai main, dah 'berjalan' dalam walker dengan lajunya... dah pandai ke dapur tolong mengemas pinggan dari rak rak pinggan... betapa masa berlalu begitu pantas...!!!


Alhamdulillah Delisha masih FULL BREASTFEEDING ! Bermaksud sudah 6 bulan ++ jugalah 
aku menngepam stok EBM untuk simanja tersayang...!!

Jika di imbas kembali sejarah penyusuan ketika baby2 sebelum ni, 1st baby Danish hanya 2 bulan setengah... 2005 awarness tentang penyusuan susu ibu masih belum begitu berkembang.. dengan kemudahan internet yang terhad...  bila naik kerja terus excited nak cari susu FM di pasarann... pump2 bagai ni tak terpikir lagi nak buat.  Penyudahnya 2 bulan setengah Danish dah minum susu formula sepenuhnya! Sedih kan!!!

Bila lahirkan 2nd Baby pada tahun 2007, Dania... awareness pasal penyusuan susu ibu sudah mula berkembanggg... aku sendiri pun mula dapat pendedahan dari seorang ofis mate. Banyak artikel yang dikongsikan macamana nak pump dan cara2 menyimpan EBM. Masa tu tekad untuk full breastfeed sekurang2 nya 6 bulan pada Dania !!! Lantas melaburkan sedikit RM beli Set Avent Manual breastpump.
KLIK SINI untuk catatan hari pertamaku

Pump Avent  manual yg pernah berjasa satu ketika dahulu

Catatan hasil EBM hari pertama 6 tahun lepas.... sekali pump 4-5 Oz..
3 kali pump baru dapat 12-13 Oz uhuhu..
berbanding dengan bila guna Medela Freestyle KLIK SINI.. sekali pump 8-9 Oz... 
3 kali pump ?? senang2 je kena cantas rekod masa guna  pump
single manual dulu kan hiihi

Alhamdulillahh... 6 bulan berlalu dan Dania dapat menyusu sepenuhnya samaada direct BF atau EBM.
Mujur baby sitter waktu tu rajin nak melayan EBM ni..  selepas 6 bulan stok EBM merudum... sekali pump pun tak dapat banyak... akhirnya aku pun give up pump. Tambah pulak nature kerja kat company  Jepun  yang tak mengizinkan aku  untuk spend masa yg lama utk pump.. dah la guna single pump, settle sebelah baru pindah sebelah... belum dan simpan dan cuci peralatannn lagii..
akhirnya Dania continue breastfeed campur FM bermaksud siang FM,
malam direct BF. Walaupun campur berterusan juga BF sehingga Dania 3 tahun alhamdulillah...
Yang kelakarnya hari pertama nak putuskan susu... guna asam jawa dalam pukul 10 malam.. Dania terus geli tak mauu... keesokan paginya aku tersedar pukul 5 pagi badan Dania panas!! Terus demam 3 malam berturut2!! Alahaii kesian anakku....

4 tahun kemudian, 3rd baby lahir, Dhiya 2011. Masa ni sama macam Dania target pun 6 bulan. Masih menggunakan AVENT manual breastpump. Alhamdulillah... Dhiya pun dapat full BF 6 bulan pertama tapi selepas 6 bulan aku pula pergi ke Jepun atas Trip Program Jenesys selama hampir 2 minggu... di sebebkan program yang agak padat maka aku tak dapat nak pump ikut schedule..... akhirnya bila balik stok EBM licin sama sekali dan aku pun tak dapat buat stock baru.... akhirnya setelah 6 bulan Dhiya pun campur minum FM siang dan malam EBM.

Tak lama lepas tu aku disahkan mengandungkan 4th Baby, Delisha. Setelah berbincang dengan Doktor, Dhiya masih continue BF sehinggalah  baby dalam kandungan berusia 34 minggu... aku ambil keputusan utk stop BF Dhiya untuk beri laluan  reproduction BM fresh dari 0  untuk 4th Baby. Maksud aku supaya colustrum, antibodi baby akan terhasil semula sebaik 4th Baby lahir...

Bila Delisha lahir kali ni aku tekad untuk beli Medela Freestyle..! Dengan niat untuk full BF Delisha dan qada' EBM Dhiya..! teringat kali pertama aku jatuh cinta pada Medela Freestyle ketika di Surau ofis sambil pump BM. Aku di satu sudut , dan disatu sudut lain ada seorang ibu yg turut pump susu.. tapi cuma dimasukkan dalam telekung sambil si ibu melayan handphone. Sedangkan aku sambil pump manual pakai tangan kejap2 selak tengok dah berapa oz.. keluar ke tak keluarrr... kejap lagi nak kena alih ke breast sebelah pulakkk.... aku rasa agak 'busy' jugak process mengepump tu tapi hasilnya... errr... nak tunjuk pun segannnn.... 

Sekali ibu yg disebelah tadi... tau2 je dah siap, matikan pump... bila keluarkan 2 botol dari balik telekung tu dia.... 4 Oz + 4 Oz di setiap botoll.... mak oiiii 8 Oz sekali pump sambil rileks2 jer...?????
Senanggg gilerrr!!!

Dan sejak tu lah aku berniat nak beli Medela Freestyle juga sekiranya ada rezeki untuk next baby..

Dan hari ini... alhamdulillah... diwaktu paling kritikal berbanding ketika baby2 terdahulu mencecah 6 bulann... 
aku akhirnya mampu tersenyum bangga dan puas melihat hasil EBM.... apa yang aku pernah lihat berlaku pada orang lain akhirnya menjadi kenyataan untuk diriku. Walaupun harganya agak mahal sementelah dah pun masuk anak ke-4 baru terhegeh2 nak sambar Medela Freestyle tak pernah
sesaat pun aku rasa membazir apatah lagi menyesal.
Sememangnya aku rasa begitu berbaloi melabur beli Medela Freestyle kali ini..!!

Ini adalah hasil EBM semalam, 1hb Oktober 2013 iaitu setelah Delisha berusia 6 bulan 2 minggu...


 Tak sedar pump handsfree sambil layan gadget baru tengok2 botol dah penuh!! mujur tak sampai
tumpahh uhuhuhu. Cepat2 tukar botol baruuu!

Punya la freestyle and handsfree... aku sendiri pun kadang2 terbabas kalau sambil pump
ralit buat benda lain ihihihi.


Walaupun gambar ni nampak macam 'cool' sebenarnya aku kelam kabut juga cepat2 pindah tube dari pumping set tu ke tube stopper. Lelambat takut susu banjir plakkk!
Pump masih ON sebab sebelah kiri masih continue pump.


Tu dia sebelah botol penuh...  6 Oz jugak tu


continue pump dengan botol baru


Hasilnya sessi pagi ... walaupun dah 6 bulan masih mampu pump dapat
10 Oz satu sessi..! suker sukerr sukerr!!!


Dan bersambung pump sessi petangg.... dapat lagi 9 Oz..
fressh ni snap baru lepas pumppp


Susu disebelah kiri yg dah disejukkan hasil sessi pagii..
dan 2 botol di sebelah kanan fresh masih hangat lepas pumpp... nampak botol masih berwappp


Alhamdulillah... untuk 2 sessi di ofis dapat hasil sehingga 19 Oz....!! 
biasanya aku akan pump 3 kali pada waktu siang tapi sessi ke-3 samaada otw balik ke rumah
atau sesudah sampai di rumah.
Jadi kalau lagi seround pun dapat 8 oz, dicampur semua total lebih dari > 25 Oz sehari !
Sangat sangat berbaloi2 bagiku...
kalau dulu di saat baby 6 bulan aku sudah pun hilang semangat mengepum kerana hasilnya tidak begitu memberangsangkann.... tapi kini segalanya berubah 360 degree..!

Stok EBM ku ...?  
Deep Freezer 100L hampir penuh dengan stok EBM Delisha dan Dhiya.
Stok yang mencukupi sekurang2nya untuk 3 bulan.
Aku guna bekas dadih je...senang nak susun dalam freezer.
Malam atau awal pagi bibik akan keluarkan dari freezer masuk dalam petiais kat dapur untuk process
nyahbeku dan akan dituang ke
botol susu sebelum dipanaskan dalam warmer *tak boleh dipanaskan terus direct dari bekas dadih*
 Bekas dadih ni pun akan
recycle 2-3 kali sebelum dibuang... disebabkan cycle EBM ada dalam 3 bulan
jadi lepas 3 bulan baru aku jumpa balik bekas dadih lama hihihih.

Sekarang ni dah masuk Oktober... masih dalam process clearkan stok bulan Jun dan
dan sebelum2nya huhuhu. Satu turus bekas EBM ni sebenarnya
terdiri dari puluhan tingkat bekass... memang tak sampai tangan nak cecah ke bawahhh
terpaksa berjinjit2 hihihi.


Nak tau tinggi mana Deep Freezer 100L ni ? Ahaa.. tu diaa..
Kalau Delisha masuk dalam tu pun tenggelam dengan EBM hihihi


Wajah ceria bayiku yang membesar dengan susu ibu sepenuhhnya.....!!


 Sesungguhnya tidak ada lagi yang mengembirakan buat seorang ibu yang masih menyusu
melihat botol2 milk storage dan freeser
penuh dengan EBM... sememangnya aku kini mampu tersenyum puas!!

Alhamdulillah... terima kasih Allah..... terima kasih juga Medela !!!

My Medela Freestyle Story : Stok EBM mantain di bulan Ramadhan

kidsBRANDED by FleXedar - 11:39 PM

Assalamualaikumm....

Pejam celik pejam celik sekejap je dah masuk 3 minggu kita berpuasa.
Minggu ni last kerja, minggu depan dah start cuti Raya hoyehhh!!!

Alhamdulillah sepanjang bulan puasa ni bekalan EBM mantain walaupun
saya berpuasa seperti biasa. Ada jugakalanya macam yoyo tapi overall
masih dalam paras yang mencukupi dan memuaskan.

Cumanya kalau biasa akan pump 3 kali waktu siang iaitu pagi, tengahari di ofis 
dan 1 sessi lagi petang lepas waktu pejabat or otw balik rumah.
Tapi sepanjang bulan puasa ni 1 sessi saya pindahkan ke sebelah malam samaada lepas 
berbuka atau lepas bersahur maklumla pengambilan air 
lebih pada waktu malam huhu.

Ini rekod EBM sepanjang minggu ke-2 berpuasa 


16hb July
 sessi pump selepas waktu berbuka... Alhamdulillah 9 Oz


17hb July,
sessi pump time lunch hour kat office.


Alhamdulillah... hasilnya 8.5 Oz per session


18hb July
Sessi pump time lunch hour jugak kat office.
Average pump 15-20 min. Kali ni lama sikit almost 22 min.


Alhamdulillah hasilnya 8.5 Oz jugak per session


19 hb July
Sessi pump tengahari jugakk... 


Alhamdulillah 10.5 Oz per session


21 July
Sessi Pump lepas berbuka. Balik tu kelam kabut masak kat dapurr..
sambil tunggu waktu berbuka baru sempat plug medela freestyle hihihi


Boleh sambil berbuka sambil pump ahahahaha.
Sedar2 nak nak 10.5 Oz jugak dapat tu  Alhamdulillahhh.
Mama kenyangggg....  bahagian baby pun mengenyangkan.
Jangan marahhhhh yerrr... moralnya dengan Medela FS ni orang kata
tak de sebab tak sempat pump... 
anywhere, anytime ~ freestyle with just 'one button'..
sangat2 lah senanggg kannnnn!

**********************************

Weekend lepas COD Medela FS pada seorang customer, Puan Syima
di sekitar area KL. Sungguh bertuah ibu muda ini
kerana dapat hadiah Medela Freestyle ni dari kakak beliau 
yang juga merupakan seorang doktor.

Penghantaran terus ke rumah beliau yang masih berpantang.
Sessi demo dijalankan agar pengguna baru Medela FS
benar2 dapat mengaplikasikan kehebatan 
teknologi 2 fasa Medela Freestyle seoptimum mungkin.
Alhamdulillah... hands on practical berjalan lancar
dan saya pun senang hati tengok beliau pun dah dapat terus rasai
sendiri hasilnya.
Happyyy je kannn!!!


Yang paling best lagi... 
Lepas deliver MFS, sambung pergi shopping.
Shopping raya kali ni baby Delisha tinggal kat rumah je dengan Bibik.
Kesian nak bawak baby ke hulur ke hilir beli baranggg. Jadi bawak Abang dan kakak2nya aje.
Kalau baby Delisha tak ikut pun, kakak Dhiya ada. 


Sambil menuju ke destinasi  sempat lagi pump EBM dalam kereta
dan boleh supply fresh terus EBM bagi kat Kakak Dhiya hihi.
Tak yah susah2 nak bancuh2 dahh.


Sekali pump dapat 10 oz6 Oz bagi kat Dhiya,  licin!!
4 Oz simpan dalam  cooler bag untuk Baby Delisha.
Petang sebelum balik sempat lagi pump satu lagi sessi.
Sangat sangat bermanfaat Medela FS ni kann!!
Saya memang sangat2 jatuh chentaaaaa!!! 


 Ahaaa... dan inilah dia si Cheecky Delisha 4 months yg menggebot
 hasil penyusuan eksklusif titisan emas susu ibu.
Segalanya sangat2 berbaloi buat ibu wahai anak-anak ku...!!!

My Medela Freestyle Story : Pump on the GO..! Pump in stylo !!

kidsBRANDED by FleXedar - 11:34 PM

Assalamualaikum....

# entry catatan dari personal blog#

Jerebu jerebu jerebuu... masih belum berkuranggg.
Hari ni pagi2 pun busy sebelum gi kerja.. almaklum
ada 4 orang kat rumah tuu.. sekolah pun 2-2 cuti kan.
Kalau hari sekolah 2 orang kul 7:30 dah dihantar ke sekolah
tinggal Dhiya & Delisha je.

si Dhiya dari malam tadi merengekk.. makin manja kakak kecit sorang ni.
Pagi2 pun nak berdukunggg je kerjanya.. letak je nangiss.
Asal bukak pintu nak keluar pun nangis nak ikut..
jerebu la dik... bahaya duk luar ni. Mama nak keluar masuk letak 
barang dalam keta pun jenuh nak mujuk si Dhiya ni.

Sebelum keluar rumah Papa call suh ON kan ionizer & Plasma function kat
aircond bilik. So panggil bibik plak bagi briefing utk ON/OFF kan ionizer funtion ni.
Papa suh biarkan je terpasang dengan pintu bilik dibuka utk circulatekan udara
dalam rumah uhuhuu.
Tengok je la bill letrik bulan ni berapa yerr... bulan lepas je dah RM200++ ohok!!

Gitu gini gitu gini nak mengepump susu kat rumah pun tak sempatt !!
Selalu Mama pump EBM time bersiap @ make up. ala make up sesempoi lebih kurang je punnn.
Hari ni tu pun tak sempatt dahhh..   start enjin keta baru plug Medela FS sambil panaskan enjin.. 
tu pun jenuh nak kuar rumah nyorok2 dari Dhiya kalo tak kompem meraunggg...ayoyoo!


Medela Freestyle ~ Pump On The Go, Pump with Stylo ~ 
Ahahaha.. slogan dipagi berjerebu giteww..  bolehhhh ? kikikikii
*sila abaikan shawl yg agak failed di pakai itew*
Tengok dari luar macam tak ada apa2 berlaku je kann..
tak tau kat dalam tu 'production' tengah jalan hihihihi


Ni keadaan Jerebu sebelum sampai ke ofis. Masih kelabu asappppp je dari jauhhh .......

Ni dah sampai parking keta.. ngam2 je ngan tempoh pump 
Pump EBM biasa dalam 15 - 20 min setiap sessi.
Kadang2 kalau nak cepat less then 15 min je pump.
Ni pun sempat lagi singgah beli nasi lemak kat gerai tepi jalan sambil turunkan
tingkap keta & mintak ngan akak yg meniaga tu..
" Akak.. maaf ya, saya ni tengah pump susu, boleh ke Akak tolong hantarkan ke keta "
Owhh.. seb baik akak tu sporting.. boleh sajerr.. maklum laa
ada 2 orang assistant kat gerainya tu.

* Perlu diingatkan wat kerja 2 in 1 sambil memandu mendedahkan anda pada risiko2 dijalan raya.
Jadi sila pastikan cara pemanduan anda2 betul2 selamat okeh*


Biasa pagi Mama pump sekali sebelum gi kerja terus simpan kat rumah. 
Sekali after lunch hour... sekali after office hour then  sekali sebelum tidur.
Kalau nak lagi gigih tengah malam sambil baby menyusu tu pump sekali sebab time baby 
menyusu kekadang susu leh mengalir dr sebelah satu lagi kan huhu.
Sebab tu kalau tak terus pump time baby terjaga nak menyusu, 
 pepaginya tu camna2 pun kena pump gak sekali.


ok.. sessi pump dari rumah sampai ofis pagi ni...
Hari ni saje Mama pakai kuning ikut theme kaler medela hihihihi.
Sebenarnya sebab baru jumpa shawl kaler kuning.. baju dah lama beli tak pakai2 huhu


Alhamdulilah... dapat  almost 9 Oz sekali pump.
So masuk2 office terus simpan dalam freezer.


Ini plak 2nd session lepas lunch.


Nampak production kiri dan kanan berbeza hihihihi. Memang sokmo yg kanan lagi produktif.
Kalau tengok yg botol kanan tu dah sampai bottle neck dah EBM nya, penuh!! 
Kekadang kalau terleka memang sedar2 susu dah melimpah ! uhuhuhuh


Hari ni terlupa nak bawak botol spare. Selalu 4 botol cukup sebab 1st session kat umah, 2nd & 3rd session
kat office. So hari ni ada satu lagi session pumping ni kena ada 2 botol free lagi.
Nasib baik EBM Storage Bag sentiasa ada spare
kat poket bag so transfer terus EBM ke storage bag tu.
2nd session hari ni dapat dalam 10 Oz Alhamdulillah.


Last but not least, sibuk je tuan tanah pun nak interframe kannn.. dah la kaler silau ari ni..
kat toilet pun jadik. sebenornya snap gambor nak hantar kat member yg jual shawl.
Maklum la Mama tak expert sangat pakai shawl ni.. anak tudung pun ngelat pakai
anak tudung awning sbb takut shawl tak muncung hahaha!
Memang jenuh kena 'tuisyen' dek memember kaki shawl kikikiki
kalau korang nak carik shawl terkini dan cantik2 boleh layari 


Dan kalau korang nak cari 
Electric Double Breast Pump
yang
Mobile,  Handsfree & Rechargeable
yg membolehkan korang 
Pump on the go, pump in stylo ~ 
boleh layari link di bawah okeh! 

http://kidsbranded.blogspot.com


My Medela Freestyle Story : Pengurusan EBM ketika bercuti @ TRAVELLING MODE

kidsBRANDED by FleXedar - 11:31 PM


Gambar2 percutian ke Pulau Redang masih belum sempat disortingkan lagii..
bila byk sangat snapp mula la pening nak pilih gambar hihihihi

Anyway nak share dulu pengalaman menguruskan EBM sepanjang 
percutian aka mode Travelling tanpa baby disisi.

Trip kali ni Baby Delisha dan Bibik tak dibawa.
Tinggal di rumah ipar sementara.
Maklumlah nak ke pulau.. bahaya pulak nak bawak baby kecik2.
Tapi Dhiya ikut sebab dah ada life jacket yg sesuai untuk kanak2 2 tahun ++.


So idea bagaimana nak menguruskan EBM kali ini sepanjang ketiadaan baby Delisha ialahhhh........
DHIYA..!!!!

Untuk rekod Dhiya dah fully stop breast feeding sebulan sebelum 
due Baby Delisha. Logiknya ialah untuk beri peluang
kolustrum dihasilkan sejurus selepas kelahiran baby nanti.
Semua tentu tahu pentingnya susu awal@kolustrum 
sebagai antibodi semulajadi untuk bayi. 

Kolustrum ni sebagai titik asas untuk survival baby bila besar nanti.
Bila Delisha lahir Mama berazam buat stok EBM banyak2 untuk 
re-supply EBM pada Dhiya balik. Itupun targetnya bila deep freezer dah 
penuh. So travelling kali ini adalah peluang terbaik untuk Dhiya
berjinak2 semula dengan EBM @ susu ibu yeayy!!


So of course la gadget kesayangan Mama @ Medela FS ni dibawa sekali ke Pulau Redang.
Travelling 10-12 jam tu dari KL..  10 jam bas + 2 jam Feri ~ jauh wohhh!!!
Tapi Alhamdulillah.. walaupun travelling jauh sampai ke pulau tetap dapat menguruskan EBM
dengan baik. Di sebabkan tak de plan utk buat stok EBM dan bawa balik ke KL,
ice pack + Cooler bag & Tote bag Mama tinggal je kat umah.
 Mama cuma bawa pump motor, breastshield 1 set bersama
2 botol storage medela dan satu botol susu 9 Oz Avent.
Semuanya muat simpan dlm cooler bag yg asalnya bekas bento Mama (bekas bekal makan)
dan muat dimasukkan dalam handbag..! hihihihihi. 

1st EBM Pumping Session

Ni pump malam dalam bas ketika perjalanan ke Jeti Kuala Terengganu.
Bas bertolak kira2 jam 10:00 malam.
Of course lah Dhiya dah tak mo direct breast feed so Mama pump dan 
kasi FRESH EBM direct pada Dhiya hehe.


1st session malam tu dapat dalam 10 Oz ++


Terus transfer dalam botol Avent standby utk Dhiya


Bila Dhiya dah merengek nak susu terus hulur FRESH EBM.
Dalam bas tengah malam tu lampu tutup gelap gelita..
mama pun snap pakai flash, terkejam2 Dhiya dalam tidur.. opsss sorry sayangg!


Tu dia.. kejap je licin  Fresh EBM 10 Oz... lena anak mama tidur... ZZZZzzzZZzzZzzZZzz!!

2nd EBM Pumping Session


Aha.. ni pulak hasil EBM pagi tu sebaik sampai kat Jeti Kuala Terengganu 
sambil menunggu feri sampai.


Sempat Mama pump dan dapat 9 Oz ++ Alhamdulillah.


Dalam Feri terus kasi kat Dhiya hihihi


Kemain ceria anak Mama menjamu Fresh EBM 

3rd EBM Pumping Session (recorded)

Aha.. ni pulak session pump EBM dalam feri dari Pulau Redang
balik ke Kuala Terengganu.
Alhamdulillah sepanjang stay kat Pulau Redang tu memang jadual family 
day dan pumping session ngammm jeee. So mostly 
akan pump bila balik bilik kat Hotel.

In average Mama akan pump pagi sekali sebelum breakfast,
sekali masa lunch balik bilik, sekali selepas aktiviti petang (snorkeling etc),
sekali sebelum dinner dan sekali sebelum tidur.. mmg ngam je dgn waktu 
Dhiya nak susu. Tambah pulak dalam bilik tak de freezer!
So memang kena bagi FRESH pada Dhiya :D


Menge'pump EBM dicover oleh Nursing Wrap dalam Feri.
Perjalanan kira2 1 setengah jam dari P.Redang ke Jeti Kuala Terengganu.


Comel je gadget Mama duduk dalam handbagkannn. Like like likee!!


Dah siap transfer FRESH EBM dalam botol Avent 9 Oz.
Tunggu Dhiya bangun tidur jeee


Zoom sket.. dapat 9 Oz ++ Alhamdulillah. Dhiya masih lena ZZzzZzzZzZzzz 


Susunan gadjet dalam handbag.
(1 Medela FS Pump Motor + 1 set breast shield + 2 bottle storage + Purse Mama + Handphone)


Kalau dah zip mesti tak bajet ada Medela FS kat dalam kan hihihihi 


Dhiya dah terjaga... terus 'hadiah'kan fresh EBM pada Dhiya..
dengan mata kuyu kesedapan layan EBM yg masih 'panas'


Ahaa.. dah bertenagaaa skett.. apaa....? tunjuk OK kat Mama ke ..? ngeeeee
Memang sepanjang travelling tanpa baby ni langsung tak membazir EBM
sukerrr sukerr sukerrrr!!!! hihihi


Ahaaa.. kejap je licin fresh EBM sebotoll.. 
mood pun terus ceriaaa giteww!!
Mama lagi laa senang hati dan senang 'body' sepanjang travelling ni
walaupun baby tak ada di sisi. Breast pun lega sebab dapat pump ikut schedule...
Dhiya pun senang hati sbb dapat fresh EBM yg hangattt terus dari Mamanya.
Bancuh FM pun tak layankan !! hihihihi

Last but not least, balik dari Redang alhamdulillah tengok rashes Delisha dah hilang.
Inilah wajah kesayangan si babam saya Delisha yg dah 7.2kg pada usia
2 bulan ++. Berkat susu ibu hihihihihi!




P/S:: Balik ni kena gigih re-stok EBM untuk 3 hari yg dibekalkan 
pada Baby Delisha sepanjang percutian ke Pulau Rendang !
Dhiya pulak akan start consume EBM 2 kali sehari okehh!
Next Previous
Editor's Choice