Show Mobile Navigation

.

.

Term & Condition

Please understand T&C stated below before any transaction:

1. Transaction is base on First Come First Serve basis while stock at last.
2. Please clarify all doubts before purchasing/ordering.
3. Price stated NOT including postage fee unless stated otherwise.
4. Postage fee is based on purchased item.
5. Delivery will be done on next working day upon payment received via POS LAJU
NOTE : Pos Laju delivery within 1 business day (East Malaysia, 2 business day West Malaysia)
6. Items sold are NOT refundable or exchangeable.


Q&A

ME & our beloved TUN MAHATHIR

ME & our beloved TUN MAHATHIR

ABOUT US

KidsBRANDED by FleXedar

Hi.. I'm NorIZAN the founder of KidsBRANDED owned by FleXedar Marketing (SA0259970-X)

We are SSM Registered Company.

For Inquiry :

SMS / WhatApp :
012-2399355
E-mail :
kidsbranded@gmail.com
Account Number :
562218106438
Maybank : Flexedar Marketing

Happy Shopping !!


Contact Form

Name

Email *

Message *

myNuffnang

Eve Love FLEXI breastpump ~ REVIEW : This is AMAZING !!

kidsBRANDED by FleXedar - 4:09 PM
Assalamualaikummm.....

Alhamdulillahh... akhirnyaaa berjaya juga 'test drive' produk double electric breast pump 
yang sedang hangat di pasaran  iaitu EVE LOVE FLEXI. Ianya adalah 2nd generation dan versi terbaru berbanding versi terdahulu Eve Love Heavenly. Untuk makluman, Eve Love Heavenly dah discontinue dan sekarang hanya ada edisi terbaru EVE LOVE FLEXI dipasaran dengan features 
serba advance dan serba baru juga.

So kalau versi lama pun dah excited Mama nak pakai apatah lagi versi terbaru
yang lebih mesra pengguna  dengan ciri ciri HANDSFREE yang boleh dikatakan sudah mampu 'mencantas' dan menggugat kedudukan 
jenama terkenal antarabangsa yang lain Seriously !!!! hihi

Ok.. untuk yang pertama kali baru mengenal produk Eve Love FLEXI ni jom saya kenalkan
dengan lebih dekat dan mendalam lagi...


Ini dia set terbaru EVE LOVE FLEXI. Kalau tengok dari segi parts dan aksesori  lebih banyak kali ni berbaloi dengan harga yang ditawarkan.
Berbanding dengan versi lama, versi terbaru kini didatangkan dengan
  1.  Rechargeable power bank
  2. Multilevel Suction Power untuk both Stimulation and expression mode up to 10 level 
  3. Pumping bustier bercorak floral yang lebih comel
  4. Motor pump dengan display yang boleh memaparkan masa, suction mode etc dan juga sumber cahaya untuk pump session pada waktu malam.
So dengan ciri-ciri yang telah ditambah baik ni apalagi, first day naik kerja lepas dapat 1 set terus tak sabar2 lagi test drive di ofis. Ini adalah sessi tengahari dimana sessi pumping ke-2 untuk hari tersebut.
 Antara yang diperlukan 


Motor pump, pumping set & storage bottle, pumping bustier dan juga power bank! 


ini dia pumping bustier versi terbaru dengan corak floral dan standard FREE SIZE 
yang didatangkan dalam kotak. Saiz XL juga ada dijual secara optional ok.


Yang paling mengujakan, Motor Pump Eve Love Flexi kini sudah ada 
LCD SCREEN aka displayy!!!! Yeayyy!!
(additional point compare to Medela Swing Maxi)
Pump versi baru kita ada 4 function button untuk ciri2 di bawah:-
1. Expression/Stimulation mode dan Memory function
2.  ( + ) Vacuum decrease button~  untuk naik suction mode level up to 10 level
3. ( - )  Vacuum decrease button ~  untuk turunkan suction mode level 
4. Power ON/OFF button dan Musical function.



Motor pump Eve Love ni sangat ringan ye... 400g sahajaa..!
(additional point compare to Spectra 3)
Dengan versi baru motor pump ni memudahkan kita 
nak monitor masa ~ ada timer display untuk tahu berapa lama kita dah pump. 
Senang sebab kadang kala kita ada kekangan masa untuk pump susu especially time waktu 
pejabat. Selain tu apa saje yang kita nak adjust kita boleh tengok status diaa
tak de la nak agak2 sambil tengok syiling kannn. 
Memang sangat membantu dan berguna okehhh


Ianya didatangkan dengan soft petal massage cushion untuk keselesaan dan 
stimulation secara optimum


Double pumping ~ jimat masa dan membantu menggalakkan 
penghasilan hormon prolaktin untuk membolehkan lebih banyak susu 
dipam pada masa yg singkat.


Valves and membrane sebagai anti back flow function


Of course ianya BPA FREE ya mommies !


Rechargeable power bank untuk membolehkan mommy2 pump secara 
HANDSFREE ANYTIME, ANYWHERE
(additional bonus point compare to Rumble Tuff)
 tanpa perlu risau kat mana nak cari power plug or risau kalau bateri AAx4 cepat habis.
*Ini part yang palinggggg besttt juga dalam set Eve Love Flexi ni.. 
suker sangat sangat sangattttt okehh!!!*


Itu dia... dimana2 kini ku tak perlu risau lagi nak pump EBM untuk si manja tersayang.. la la la la!!


Display yang membolehkan mommies pantau masa dan juga suction mode.
Sangat2 membantu especially bila kita pump ketika dalam waktu bekerja.


Boleh juga pasang music untuk memberikan suasana relax pada mommies...
ada memory button untuk save kan setting okeh.
Selain tu LCD ni juga mampu memberikan cahaya untuk para ibu yang
bangun lewat malam untuk pump susu. 


Ok... sambil pump... sambil busy Mama snap gambar itu ini... maklumla kan
sekarang pump dah boleh 'handfree' je so boleh 'multitask' sambil pump susu hihihih


Sedar-sedar.. walllaaaa... botol dah nak penuhhh!!!! 
Suker suker sukerrrrrr!!! So untuk 2nd session tengahari kali ni dapat almost 7 oz
Alhamdulillahhhh


Macam biasa gambar model tak berbayar sebagai evidence pada hari kejadian ..
  wahahhahaha sorryyyyy...!

Then untuk sessi petang, mama nak jugak 'test drive' Eve Love Flexi ni sambil drive hohohohoho!
Ok... untuk peringatan... sila hati2 kalau nak pump sambil drive ni. Jangan ambil risiko kalau jarak dan corak pemanduan  anda boleh mengundang bahaya okeh. Kalau ada pemandu disebelah OK! 
Boleh SET & GO !!



Untuk kes Mama ni, ofis dekat dengan rumah dan perjalanan kurang berisiko, tak dan pun nak speed up ke apa ke..  jadi  boleh la mama pump sambil memandu. Itu pun masuk2 kereta terus set dan On kan pump. Make sure sampai susu dah keluar, dah masuk expression mode dan kita dah comfortable baru start jalan supaya kita boleh biar je pump continue pump ok.

So sampai2 rumah (ada hati nak pick up Dania balik sekolah tapi Papa dah terlebih dulu sampai) tengok botol kiri kanan dah penuhhh! Wallaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....!!!! Especially sebelah kanan yang dah lebih 5Oz !! Tak sangka dengan Eve Love Flexi pun boleh  pump ke tahap potiential 'melimpah' tanpa sedarr!


Ahaaaa.. itu dia.. nyaris2 nak melimpah. Nak ambik gambar ni pun mencabar sebab enjin kereta masih hidup (dah park depan rumah), jadi stereng keta masih bergetar jadi tak leh letak botol lelama nak ambik gambar sebab botol pun bergetar dan turut bergerak uuhuuu.


Ok.. bila dah pindahkan sedikit EBM dari botol yg nak melimpah ke botol sebelah.. itu dia hasil EBM
untuk 3rd session sebelah petang otw balik rumah. And the total... 
WOW!! at 8th months of full breastfeeding
I'm still managed to get almost 9 Oz per session dengan izinNYA okehhh!!
Alhamdulillah sangat sangat sukerrr!!!!!


And look at the brand...? YES...! It is our first ever Malaysian Brand, 
double electric breastpump with 12 months Warranty :
EVE LOVE FLEXI BREAST PUMP!!
I'm so PROUD on having this amazing breastpump dengan harga sangat-sangat mampu milik
untuk memberi peluang dan memudahkan lebih ramai ibu2 diluar sana untuk terus
 gigih full breastfeeding sepenuhnya!

Sememangnya features Eve Love Flexi ini adalah gabungan
terbaik ciri2 kekurangan dari jenama2 lain. Boleh cek balik
catatan 'bonus point' Mama diatas yer.. hehehehehe

Tambahan lagi, jangan tak tau , bayi yang menyusu ibu sepenuhnya lebih sihat, antibodi lebih kuat,
 mempunyai IQ lebih tinggi, hasil perkumuhan kurang (jimat diapers) dan
bonding dengan ibu jauh lebih baik.

Jadi kalau Mommies diluar sana dah pun jatuh cinta apalagi.. cepat2 masuk 'meminang' !! hihihi. 
Breastpump edisi terbaru ni seminggu selepas dilancarkan dah pun SOLD OUT di HQ okeh hihihih.
 Punya la hangat bak goreng pisang panass giteww!! Stock Mama pun dah tinggal limited je ni.

Nak tengok TESTIMONI pengguna yang sangat2 happy dan sama2 'test drive'
dengan Mama pada hari yang sama ?


Dan juga komen dari seorang pelanggan yang sangat 'comel' punya la kan
tak sabar dan excited nak 'test drive' Eve Love Flexi ni jugak  walaupun sedang
tunggu hari nak bersalin hihihihihi.
Kelakar pun ada.. seronok pun ada Mama tengok tauu hhihihihihi


So sempena promosi Edisi Terbaru EVE LOVE FLEXI breastpump ni jugak,
Mama pun dengan bangganya 
nak mewar2kan promosi EVE LOVE FLEXI MURAH "EXTRAVAGANZA SET"
 dengan banyakkkkkkkkkkkkkk FREE GIFT
untuk  para pelanggan bertuah. Of course selagi stok masih ada yaa..
stok pun dah tak banyak ni...
jadi cepat2 dapatkan sekarang di


Extravaganza Promotion@kidsBRANDED

"PROMOSI TERBARU 1st ANNIVERSARY SALES"

\



Promosi untuk tempoh masa terhad!! Dapatkan sekarang selagi stok masih ada...!!!
SMS/Whatsapp : IZAN 012-2399355
untuk keterangan lanjut !

My Medela Freestyle Story : Multitasking @ SuperMAK!

kidsBRANDED by FleXedar - 11:25 PM

Assalamualaikum...

#entry catatan dari personal blog#
Ahaaa gitewww.. tiba-tiba hari kedua masuk kerja dah buat jualan gudang !! ehehehehe
Tak de la.. ni saje nak share experience saya yang baru menjadi pengguna
Medela Freestyle breastpump buat julung2 kalinya.
Sebelum ni anak ke-2  dan ke-3 pakai AVENT Manual.
Kali ni ada rezeki dapat sambar Medela FS pulak.

So semalam adalah hari pertama pergi kerja bersama gadget baru,
Medela Freestyle Breastpump 
yang jadi idaman para ibu2 yg menyusu badan.
So nak share experience semalam yg memang sangat mengujakann!!!


Ni masa kat parking kereta, baru ON kan medela Freestyle
untuk dia trigger letdown reflex. Dalam buku manual kata dalam 
masa 2 minit pertama tu susu akan start keluar.
Tapi pada 1:07 minit dah start keluarkan.


Then terus ubah ke stage seterusnya dan meneruskan pemanduan
pulang ke rumah yg hanya terletak 8km dari ofiss..
dekat je punn...


Okeh.. setelah memandu melalui beberapa traffic light akhirnya sampai ke rumah.
See... sampai2 rumah botol dah penuh!!!! Waaaaaaaaaaa...!!!! Macam magic je kann...
sambil drive sambil pump hands free! tu belum layan sembang kat hanphone handsfree plakk...
sungguh la mak-mak sekarang alaaa SUPERMAK! ihihihih


Ok.. so hasil session memandu balik kerja sambil pump BM
ni la hasilnya. Sampai rumah sedar2 dah penuh botol !!
Padahal jarak ofis ngan rumah dekat je pun... tapi 
tu pun dah jimat masa sangat2 so sampai rumah
bleh la terus layan anak2 kat rumah pulak.
Sangat-sangat sukerrr okehhh!!!
Last pump BM masa solat Zuhur pukul 2:00 petang lebih kurang.
Balik rumah dalam pukul 6:00 petanggg...


Ni hasilnya... 8.5 Oz ++ sekali pump !!.
Alhamdulillah... masa guna AVENT Manual Breastpump 
selalu sekali pump dapat 4-5 Oz.

Sejak guna Medela Freestyle Breastpump ni 
sekali pump senang2 je boleh dapat 6 ~ 8 Oz...
Alhamdulillah... alhamdulillahh... happy dan syukur sangat-sangat..!!

So disebabkan kegembiraan terlampau
(walaupun dah  BF masuk anak ke-4)
Saya nak share pada kawan2 diluar sana kalau ada yang 
mengidam nak dapatkan 
Medela Freestyle Breastpump dengan harga yang sangat2
berpatutan. 

Harga cuma RM1749 termasuk 
limited warranty untuk 12 bulan.
(Retail price RM 2,499 ya kawan kawann )




Untuk keterangan lanjut boleh layari 

" nursing made easy " 


Cepat dapatkan sebelum kehabisann!!!
Hebah kan pada kawan2 yg mencari yekkk... sayang uollsss!!!!

Read My Medela Freestyle story through Experience :

EVE LOVE FLEXI EXTRAVAGANZA PROMO!!

kidsBRANDED by FleXedar - 11:21 AM
" EVE LOVE FLEXI BREASTPUMP TERMURAH 2014 "
EVE LOVE FLEXI BREASTPUMP

EXTRAVAGANZA SET !!

Now at only 

RM549!!

limited promo set !!



FREE Pumping Bustier *for handsfree*
FREE Rechargeable power bank *for handsfree*
FREE  Eve Love Milk Storage bag (12oz / 25pc)
FREE Eve Love  Milk Bottle storage (6pcs/box)
FREE Eve Love Stylish Cooler Bag
FREE Eve Love Ice Brick (3 pax/box)


Features: 
- Double pumping ( enhance efficiency! )
- Uses power source or batteries ( 30 min session x 15 times with power bank!)
- Compact and lightweight ( 400 gram only !)
- 2 phase expression technology (Stimulation & Expression)
- Various suction levels ( up to 10 levels!)
- with LCD (for light, timer, music  & memory button)

Items: 
- 2 pads for breast shields
- 2  breast shields
- 2 body connectors 
- 2 tubes 
-  4 tube connectors
- 1 connector for double use 
- 2 silica valves 
- 2 membranes
- 1 motor body 
- 1 adaptor 
- 1 pumping bustier 
- 1 instruction manual 
-1 Warranty Card

READ PRODUCT REVIEW HERE : 

FOR DETAIL CHECK HERE :

Warranty :-
12 months from the date of purchase 
Postage FEE :-

RM35 (Pos Laju)

What you will exactly get !

NEW EVE LOVE FLEXI Breastpump

NEW EVE LOVE FLEXI Breastpump

FREE Rechargeable power bank *for handsfree*

FREE Pumping Bustier *for handsfree*

FREE NEW Stylish Cooler Bag

FREE Ice Brick (3 pax/box)

FREE Storage bag (12oz / 25pc)


FREE Eve Love  Milk Bottle storage (6pcs/box)

NOW ONLY at RM549!!

LIMITED STOCK !! GRAB NOW WHILE STOCK LAST !!



Breastfeeding is nature’s health plan. It’s a mother’s gift to herself, her baby and the earth. While there is no doubt that breastmilk is the ultimate food for babies, successful breastfeeding can be a challenge especially for working mothers.

Eve Love FLEXI Breastpump is our newest breakthrough. FIRST BREASTPUMP IN THE WORLD POWERED BY POWERBANK!  It liberates nursing mothers giving them freedom to pump discreetly anywhere and anytime without having to be near an electric outlet. Using the two-phase expression technology, it resembles baby’s natural sucking rhythm, hence helps maintain good breastmilk supply. A pump that allow mothers to multitask while pumping, attractive and lightweight; the Eve Love FLEXI Breastpump is definitely a small investment that goes a long way throughout your breastfeeding journey.
Special Features:
1. Double Pumping: Stimulates higher Prolactin Level. Get more milk in less time!
2. Compact & Lightweight: Less than 400g. Easy to carry around.
3. Dual-Phase Expression: Stimulation Phase followed by Expression Phase. Mimics baby's natural sucking rhythm.
4. Breastshields paddings: To provide comfort while pumping.
5. Various Suction Level (10 Levels): To Cater to mother's comfort during pumping and efficacy of emptying breasts.
6. Memory Button: To remember Suction Level that mothers are comfortable with.
7. Various Power Source Methods: FIRST BREASTPUMP IN THE WORLD TO BE POWERED BY POWERBANK. Also optional power source like 4AA Batteries & Adaptor.
8. LCD Screen Showing Light , Time & Suction Level.

Items Included:
  • 2 pads for breastshield
  • 2 breast shields
  • 2 body connectors
  • 2 tubes
  • 4 tube connectors
  • 1 connector for double use
  • 2 valves
  • 2 membranes
  • 1 motor body
  • 1 adaptor
  • 1 Instruction manual
  • 1 Warranty Card
  •  
     FREE GIFT:
  • 1 PUMPING BUSTIER
  • 1 POWERBANK (with 1 powerbank adaptor & 1 powerbank connector line & 1 connector from powerbank to breastpump motor)


Next Previous
Editor's Choice