Show Mobile Navigation

.

.

Term & Condition

Please understand T&C stated below before any transaction:

1. Transaction is base on First Come First Serve basis while stock at last.
2. Please clarify all doubts before purchasing/ordering.
3. Price stated NOT including postage fee unless stated otherwise.
4. Postage fee is based on purchased item.
5. Delivery will be done on next working day upon payment received via POS LAJU
NOTE : Pos Laju delivery within 1 business day (East Malaysia, 2 business day West Malaysia)
6. Items sold are NOT refundable or exchangeable.


Q&A

ME & our beloved TUN MAHATHIR

ME & our beloved TUN MAHATHIR

ABOUT US

KidsBRANDED by FleXedar

Hi.. I'm NorIZAN the founder of KidsBRANDED owned by FleXedar Marketing (SA0259970-X)

We are SSM Registered Company.

For Inquiry :

SMS / WhatApp :
012-2399355
E-mail :
kidsbranded@gmail.com
Account Number :
562218106438
Maybank : Flexedar Marketing

Happy Shopping !!


Contact Form

Name

Email *

Message *

myNuffnang

Eve Love LILY PREVIEW ~ Truly AWESOME!!!

kidsBRANDED by FleXedar - 4:17 AM
Assalamualaikummm.....

Va Va Vaaaaaa... tuan tanah tengah mode excited selepas berjaya 'test drive' 
model terbaru Eve Love iaitu
EVE LOVE LILY!
Awesome sangatttt hokeyyy!!

UPDATE 1st JAN 2015:
EVE LOVE LILY kini 
mempunyai Built In Rechargeable Battery 
yang membolehkan anda 
pump secara freestyle, handsfree, di mana dan
bila bila pun juaaaa!!!!!!
Sangat sangat awesomeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!

Masih mengekalkan ciri ciri model sebelumnya iaitu Eve Love Flexi seperti yang berikut :
(untuk INFO Eve Love FLEXI dah DISCONTINUE ya)

1. Double breast pump
2. Kompak dan ringan (hanya 500g)
3. Dual-phase expression (Stimulation dan expression phase ~ mimic baby's natural sucking
4. Multi suction level
5. Pump with LCD display ~ senang nak monitor pumping status
6. Bunyi pump yang sangat minimal
7. BPA FREE

dan penambahbaikan ciri ciri terbaru seperti berikut :
8. Silicon breastshield ( 2 in 1 breastshield)
Sangat selesa dan tak perlu cushion pad jadi reduce parts utk dibasuh hokey!)
9. Anti-backflow mechanism
10. Optional power source : Power adapter, battery casing dan USB power cable
USB Power cable ni boleh pakai dengan 9V powerbank atau electrical outlet
yg compatible dengan breastpump motor (Contoh eg cars with USB outlet) 
11. Safety features : Pump auto off after certain period to ensure safety

haaahhh tu diaa.. cerita pasal spesifikasi je dah panjang berjela kennn.. 
ni baru intro belum masuk review pump lagi hihihhi

Ok tanpa membuang masa... tuan tanah nak share experience dan 'hasil' dari test drive menggunakan 
model terbaru Eve Love Lily. Jommmm ...!!!


Okey.. ni dia ilustrasi komersial breastpump terbaru Eve Love iaitu 
Eve Love Lily Breastpump


Bila buka kotakk.. taraaaaaaaaaaa!!
Terus nampak ada FREE BUSTIER di situ!
Bustier ni adalah bra khas yang membolehkan mommies 
pump secara handsfree ~ selit ajer, tak perlu pegang gitew.
Kad waranti  turut disertakan dengan waranti selama 12 bulan ya.


Seterusnya... FREE GIFT lagi.. Battery casing dan USB Power cable.
Belum2 dah dapat banyak FREE GIFT! Best best best!


Ok setelah dikeluarkan semua parts dari kotak.. ini lah hasilnya.


Setelah disusun dan dipasangkan breastpump set ni...
beginilah rupa parasnya.
Jom zoom satu persatuuuu


Masih mengekal kan saiz pump yang kompak walaupun 
dengan bentuk dan design sedikit berbeza. 
Perbezaan  saiz dengan my Lancome Mini Travel Cosmetic Kit.
Memang kecik je. 


Antara yang menarik lagi...
ada bottle neck converter!! 
Meaning boleh pakai both standard and wide neck bottle storage hokey!
Material bottle disk menggunakan silikon untuk storage bottle pun lebih berkualiti
dan melekap kemas pada penutup tu.


Dan breast shield dia juga adalah dari material Silikon.
Meaning satu parts tapi ada 2 ciri berbanding dengan model sebelum ni
sebab breast shield terbaru ni memang jenis lembut, flexible dan tak perlu
nak bercushion2 bagai dah pada breast shield tu.
Sangat selesa okeh!


Breast shield (cup) atau nama comersialnya Horn-Shaped Mouth yang boleh 
diremovekan dari body connector.
So kalau next time Eve Love nak produce few size boleh la tukar2
breast shield (cup) ni ikut saiz yg sesuai kennn (belum ada lagi buat masa ni)
.. macam medela gitew......
Buat masa ni kebanyakan breastpump dalam pasaran mmg breastshield dan 
body connector 1 piece meaning fixed sudah saiz breastshield nyer.


One way valve dan flap. Flap diberikan FREE spare unit siap2.


Single tube untuk single pumping.


     Y-shape tube untuk double pumping.


gambar penuh Y-shape tube 


Okeyyyy... ready untuk sessi mengepam.
Ini parts yang diperlukan ya... comel kann..
tak sabar ni ... tak sabar nak try ni hihihi 

SENARIO:
Ibu kepada bayi berusia setahun 6 bulan


Ok kita mulakan dengan process stimulation phase,
tujuannya utk massage breast and trigger let down reflex.
Botol masih kosong...

Ada 4 Function Button
1. ON/OFF button
2. Stimulation Mode/Decrease suction level
3. Increase Suction level
4. Frequency Mode Button

Trrrrrttt.... trrrrrtttt.. trrrtttttttt 
Seterusnya masuk ke expression phase...
sambil2 tu posing2 sket hihihihi


Saiz pump di tangan tuan tanah.


Best juga design baru ni. senang nak monitor status pumping pada display
sebab pump tu boleh berdiri macam radio kan. Tak perlu nak jengah2 tengok dari atas
macam kebanyakan pump. 


Okeyy.... dan setelah beberapa ketika....
taraaaaaaaaaaaa!!!


*ok nak bagitau nak snap gambar masa live tengah pump 
pun mencabar niii.. dah la lampu dari atas...
kita dok snap pic tertutup plak cahaya dari atas... silap
snap gelap pulak huhuhuh. gigih taaauuu!*


Tu dia hasilnyaa setelah beberapa minit pump..... 
sangatttttt menakjubkan hokeyy!
See both side dah penuh botol...!!!!
Tak ke excited tu kalau uolls ditempat tuan tanahhh.
mesti senyum2 meleret tengok 'hasil' ebm kennnnnnnnnn.
I loikee sangatt!!!


Zoom lagiii... sedar2 ebm dah hampir cecah bottle neck!
Weeee hooooo!!! Sangat berbaloi2  bila tengok performance superb pump ni!


Tu dia dah selesai.
Actually pump akan auto off selepas 1 minit kita selesai 
menggunakan pump.


Zoom dekat sikit lagii


dan dekat lagii sebab nak tengok berapa Oz hasil test drive kali ni.
Terpaksa letak object back ground berkaler kalau tak susah nak 
zoom tanda aras botol huhuhu.
Ok.. seperti yang kalian nampakk...
hasilnya adalah 
8 Oz per session!!!
WOWW!!!! Sangat memberansangkan hokeyyy!!!


Botol EBM posing dengan pump. 
Pink lembut.. sweet sangat kalernya kann.. sukerrrr sangatt!

Last but not least...
posing selfie wajib tuan tanah dengan hasil 'test drive'
sebagai bukti kejadian berlaku pada hari yang diceritakan hihihih



Perlu diingatkan bayi tuan tanah dah pun berusia setahun 6 bulan.
Alhamdulillah masih boleh dapat hasil EBM sebanyak ini sekali pump.
Memang sangat berbaloiii. 


So amacamm? Kalau dah teruja dengan the latest breakthrough aka model terbaru 
EVE LOVE LILY 
ni  boleh cepat2 whatsapp/SMS saya@tuan tanah di nombor 
IZAN@ 012-2399355 hokeyy!!
InsyaAllah tak menyesal. Bustier pun dapat FREE je!

Untuk detail spesifikasi boleh layari EVE LOVE COM

Untuk pakej meletop 
Eve Love Lily 
yang sedang HOT ni

TESTIMONI  EVE LOVE LILY
DARI MOMMY YANA :




EVE LOVE LILY 


Breastfeeding is nature’s health plan. It’s a mother’s gift to herself, her baby and the earth. While there is no doubt that breastmilk is the ultimate food for babies, successful breastfeeding can be a challenge especially for working mothers.
Eve Love LILY Breastpump is our newest breakthrough. It liberates nursing mothers giving them freedom to pump discreetly anywhere and anytime. Using the two-phase expression technology, it resembles baby’s natural sucking rhythm, hence helps maintain good breastmilk supply. A pump that allow mothers to multitask while pumping, attractive and lightweight; the Eve Love LILY Breastpump is definitely a small investment that goes a long way throughout your breastfeeding journey.

Special Features:
1. Double Pumping: Stimulates higher Prolactin Level. Get more milk in less time!
2. Compact & Lightweight: Motor Less than 500g. Easy to carry around.
                                           Size of Motor is 6.7 inch length, 3 inch width, 1.7 inch height.
3. Dual-Phase Expression: Stimulation Phase followed by Expression Phase. Mimics baby's natural sucking rhythm.
4. Silicon Breastshields: For Maximum Comfort while pumping.
5. Various Suction Level (4 Levels): To Cater to mother's comfort during pumping and efficacy of emptying breasts.
6. Interesting feature with a FREQUENCY Mode Button which gives an instant increase of 30% in frequency (rate of suction & release cycle per minute) and suction power.
7. Built-in Anti-Backflow Mechanism in Motor using active-blow piston technology to prevent backflow and maintain hygeine.
    Additional external anti-backflow kit provided for mothers who need it.
    **Usage of external anti-backflow kit might decrease suction power up to 20% compared to without using anti-backflow kit**
8. LCD Screen Showing Light , Time & Suction Level.
9. Very Minimal Sound: Mothers able to use breastpump discreetly anywhere and without disturbing baby's sleep.
10. Safety Feature: Will automatically off after a certain time to ensure safety.
11. Optional Power Source: Adaptor, External Battery Case and USB Line Provided.
     External Battery Case: Can be connected to the breastpump motor outlet. It requires 6 pieces of  1.5 V AA Alkaline Batteries to run the breastpump motor.
     USB Line: Enables customers to connect it to a suitable 9V powerbank, or any other electrical outlets that is safe to run the breastpump motor (eg cars with USB outlet).
 **BPA-Free**
**CE & ROHS Certified**
**Warranty 1 Year for Motor Only : T&C for Warranty as in Warranty Card**
**This is a hygenic product, NOT REFUNDABLE on any circumstances**

Items Included:
  • 2 Horn Shaped Mouth
  • 2 Three Linking Mouth
  • 2 Rotary Union
  • 2 One way valve
  • 6 Flaps
  • 2 Storage Bottles
  • 2 Base
  • 2 Bottle Caps
  • 2 Silicon Bottle Lid
  • 1 Y-shaped hose
  • 1 Single Hose
  • 1 Host Machine (Motor)
  • 1 Adaptor
  • 1 Instruction Manual
  • 1 Warranty Card
  •  
     FREE GIFT:
  • 1 PUMPING BUSTIER (standard size)
  • 1 External Battery Case
  • 1 USB Line

Next Previous
Editor's Choice