Show Mobile Navigation

.

.

Term & Condition

Please understand T&C stated below before any transaction:

1. Transaction is base on First Come First Serve basis while stock at last.
2. Please clarify all doubts before purchasing/ordering.
3. Price stated NOT including postage fee unless stated otherwise.
4. Postage fee is based on purchased item.
5. Delivery will be done on next working day upon payment received via POS LAJU
NOTE : Pos Laju delivery within 1 business day (East Malaysia, 2 business day West Malaysia)
6. Items sold are NOT refundable or exchangeable.


Q&A

ME & our beloved TUN MAHATHIR

ME & our beloved TUN MAHATHIR

ABOUT US

KidsBRANDED by FleXedar

Hi.. I'm NorIZAN the founder of KidsBRANDED owned by FleXedar Marketing (SA0259970-X)

We are SSM Registered Company.

For Inquiry :

SMS / WhatApp :
012-2399355
E-mail :
kidsbranded@gmail.com
Account Number :
562218106438
Maybank : Flexedar Marketing

Happy Shopping !!


Contact Form

Name

Email *

Message *

myNuffnang

REVIEW : EVE LOVE BABY LILY ~ SIMPLE YET SIGNIFICANT!

kidsBRANDED by FleXedar - 10:23 PM
Assalamualaikummm!!

Aha julung-julung kali nak buat review single breast pump kali ni.
Model Eve Love BABY LILY.

Model ini keluar sebagai alternatif kepada Eve Love SASSY.  Kedua-duanya adalah single pump series dari Eve Love yang mempunyai keistimewaan masing-masing.

Ok tanpa berlengah masa... kita tengok apa yang ada dalam sekotak 'Eve Love Baby Lily'


Buka-buka je ada 3 kotak kecil berasingan.
Pembungkusan sangat cermat. Setiap parts tu 
dimasukkan kedalam kotaknya sendiri.


So bila dah keluarkan breastpump dan pumping kits 
maka inilah yg terkandung didalam set BABY LILY.
Ianya terdiri dari 1 motor pump yang sangat comel dan kompak.
Anti back flow kit, 1 unit power adapter, 1 unit usb cable meaning boleh pakai
dengan power bank atau mana2 device yang ada USB Port,
laptop atau usb port dalam kereta jadi sangat portablekan!
Dalam kereta pun boleh pump ya!


Rupa breastpump setelah dipasang dengan sempurna.


Yang paling aku suka... silicone breastfit dia. Lebih lebar, soft dan flexible 
berbanding dengan beberapa model breastpump lain.
Hatta corong untuk nipple pun lebih besar, 
diameter lebih kurang 2.2cm. Jadi sesuai sangat untuk para ibu
yang ada nipple saiz M / L /XL
sebab masa pumping ni actually nipple akan mengembang jadi 
kalau ada ruang yang cukup memang selesa sangat lah dan 
proses pumping lebih lancar! Gitew!!


Jom zoom Baby Lily motor pump.
Terdiri dari power ON/OFF button, 
suction mode button (yg ada simbol 2 drop liquid) iaitu 
stimulation dan expression, serta button Frekuensi (yg gambar mcm gelombang kanan sekali)
Fungsinya kalau nak percepatkan cycle pumping (tambah power senang cerita)
maka ON kan button frekuensi tu okeh



Sebagai perbandingan saiz single (Baby Lily) dan double pump (LILY).
Boleh kata Baby Lily ni adalah 1 part of Lily sebenarnya.
Memang comey sangat kedua-duanyer kan!
Yang best pump ni memang senyap!



Ok enough talking...jom test power Baby Lily pulak tengok performance dia ya.
Sambil2 tu kalau ada gadget lain boleh pasang you tube dengar lagu ke.. tengok drama ke..
or layan entry2 best di media sosial sambil2 pump tu kan!


Mula2 ON kan pump, by default ia akan terus masuk ke stimulation phase (massage breast).
Massage mode ni bertujuan untuk stimulate dan trigger let down reflex supaya susu keluar.
Suction sangat soft...! memang bestttt.. langsung tak sama dengan breastpump single 
electric yang siap batteri kat kepala pump tu... 
frankly speaking masa anak pertama dulu tak ada ilmu jugakann.. nak beli breastpump 
yang mahal takut susu tak banyak *sangat2 silap pahaman ini!*
so beli la yg ala2 buat syarat.. ..Sekali bila try pump... suction pun ada 1 mode je dan hanya 1 suction level! suction memang buat nipple rasa sakit..rasa terus dia tarik niple aduhhhhhhh!!!
 lagi perit lepas pump beberapa kali rasa macam urat belakang pun ikut sakit sekali!
Dah la susu segan nak keluar.. tak pasal2 sakit badan...
Terpaksa panggil bidan urut ... urut balik satu badan dan let go terus pump tu! Huhuhuhu


Ok  detail fungsi motor pump. Bila mula ON kan pump kita mulakan dengan
massage function untuk trigger let down reflex tadi. 
Bila susu dah keluar baru move to expression mode.
Eve Love BABY LILY ni ada 5 suction level di expression mode.
Maksudnya ada 5 kekuatan suction. Level 1 paling rendah iaitu paling soft.
Level 5 paling kuat.. so saya guna level 3 sahaja.. means average dah..
just nice dan sangat comfortable.


Pump sangat ringan dan kompak! hanya sebesar sebelah tapak tangan ya!


Pump .. pump dan pump lagi... la la la la ~~~
Sambil2 mentelaah media sosial...
Kemain senang hati ahahahaahaha!


Ok setelah pump beberapa ketika.. akhirnya inilah resultnya... taraaaaaaaa!!!
Alhamdulilah 5 Oz sekali pump !!


 Bila dah dikemaskan.  


Bersama tuan tanah. 

Baby LILY ni antara breastpump yang laris juga...
ada repeat customer yang baru purchase 2 unit sekaligus untuk bffnya sekali hihihi.

Berminat??? 
WhatsApp 012-2399355 
harga terlajak murah hokey!!!



HOT DEAL!! MEDELA Freestyle

kidsBRANDED by FleXedar - 2:49 PM

" PROMOSI MEDELA FREE STYLE TERMURAH 2016 "

Now every mom can freestyle ~
Mobile | Handsfree | Rechargeable

3RD ANNIVERSARY PROMO



  GRAB IT NOW !!!
Don't wait! Very limited stock!!









*Price revised due to USD conversion rate increased. click poster to enlarge*

 RM1799 ONLY !!

Malaysia RP: RM2,899
Kids Branded Normal Price : RM 2,499

Brand: Medela 

Product Code: BP 004B
Availability:  LIMITED STOCK !!!

Direct Import from U.S ( US packed).
Made in Switzerland.


FREE GIFT TO PACKAGE !!

FREE 3 Pin Universal Adapter 

Ready to be used straight out of the Box
Power Voltage: 110v - 240v International Voltage

+

FREE  4 Pcs Bumble Bee Storage Bottle




+

FREE 4 STEP Waist Trimmer





Read My Medela Freestyle story through Experience :

What's included in the Box
    1 - Freestyle pump
    1 - Black microfiber tote bag
    1 - Lithium ion battery
    1 - AC Power cord charger (International Voltage: 
    1 - Insulated cooler bag and ice pack
    4 - 5 oz/150 mL BPA-free breastmilk bottles and lids
    1 - Double pumping kit (2 breastshield connector body, 2 membrane, and 2 back cap)
    2 - Medium (24 mm) PersonalFit™ breastshields
    2 - Large (27 mm) PersonalFit™ breastshields
    1 - Set of tubing
    1 - Hands-free accessory kit
    1 - Instructions Manual
    1 - Breastfeeding Information Guide


12 months Limited Warranty
This product is warranted by us to you to be free from defects in material and workmanship.
For Pump Mechanism and Rechargeable Battery Only - 12 months limited warranty. 
Other parts and accessories - 30 days limited warranty only
Customer shall bear all expense for returning this product to us.
This is US set comes with only US Medela Warranty. The local warranty is provided by kidsBRANDED only.


Postage Fee by Pos Laju:
WM RM35
EM RM55

Self pick up (After office hour) :
Puchong

Latest Update MAY 2016 :
READY STOCK AVAILABLE !





HOT SELLING ITEM !!


HOT SELLING ITEM !!




WHATS NEW ??



Latest model DELUXE SET is available now!




NEW PACKAGING




*CONTENTS OF THE BOX *

Dengan ciri-ciri keselamatan yang dipertingkatkan!


Perbezaan antara pump lama (kiri) dan baharu (kanan)


Kini dengan penutup di power charging port
untuk menghalang kemasukan benda asing (cecair @ habuk) 
yang tidak diingini.




Penutup belakang pump yang lebih rapi dan dilengkapi dengan 
push & Slide button untuk membuka cover.



Jangan risau.. semua produk Medela kami adalah ORIGINAL
made in BAAR Swirtzerland!



**12 MONTHS WARRANTY BY KIDSBRANDED**
**AFTER SALES SERVICE PROVIDED**

Jangan risau kerana Kids Branded juga turut menyediakan
khidmat 'After Sales Service' untuk semua para pelanggang
disamping share TIPS2 untuk menjaga pump demi mengelakkan perkara2
yang tidak diingini berlaku.




Pelanggan telah secara tidak sengaja menyebabkan cecair ebm masuk ke dalam pump.
Medela Freestyle secara mechanismnya adalah pump yang anti back flow ya
melainkan jika berlaku kesilapan dari segi penggendalian boleh terjadinya
sebab susu termasuk ke dalam pump.
Jadi berhati-hati ya! Walaubagaimanapun InsyaAllah kami boleh membantu ;)



Medela Freestyle ni sebenarnya sangat reliable
 jika pandai dijaga penggunaannya.
Buktinya seorang pelanggan telah datang ke Kids Branded
untuk service pump yang dibeli pada tahun 2011 yang sudah digunakan untuk 2 dari 3 orang
anak beliau dan kini nak service pump sebelum digunakan untuk anak ke-4 beliau!


Antara pelanggan yang menjaga set Medela Freestyle dengan baik walaupun sudah digunakan
berulang kali. Masih reliable!!




FEEDBACK & TESTIMONI  :
*sebahagian dari feedback pelanggan KIDS BRANDED*










Mereka sudah... anda bila lagi ??



Next Previous
Editor's Choice