Show Mobile Navigation

.

.

Term & Condition

Please understand T&C stated below before any transaction:

1. Transaction is base on First Come First Serve basis while stock at last.
2. Please clarify all doubts before purchasing/ordering.
3. Price stated NOT including postage fee unless stated otherwise.
4. Postage fee is based on purchased item.
5. Delivery will be done on next working day upon payment received via POS LAJU
NOTE : Pos Laju delivery within 1 business day (East Malaysia, 2 business day West Malaysia)
6. Items sold are NOT refundable or exchangeable.


Q&A

ME & our beloved TUN MAHATHIR

ME & our beloved TUN MAHATHIR

ABOUT US

KidsBRANDED by FleXedar

Hi.. I'm NorIZAN the founder of KidsBRANDED owned by FleXedar Marketing (SA0259970-X)

We are SSM Registered Company.

For Inquiry :

SMS / WhatApp :
012-2399355
E-mail :
kidsbranded@gmail.com
Account Number :
562218106438
Maybank : Flexedar Marketing

Happy Shopping !!


Contact Form

Name

Email *

Message *

myNuffnang

, , ,

SPECTRA M1 Double Breastpump ~ REVIEW !! Compact yet free style ready!

kidsBRANDED by FleXedar - 11:58 PM

Assalamualaikum....

Alhamdulillah. Kali ni nak share REVIEW satu lagi double breast pump
yang sangat best dan compact!
 SPECTRA M1 DOUBLE BREAST PUMP!

Tahukah anda bahawa Spectra M1 adalah double breast pump
yg sangat kompak, kecil, ringan dan senyap serta dilengkapi dengan
built in battery just like Medela Freestyle ?
Jom kita tengok apa yg best dengan breast pump ni

Ok. Ini dia aksesories dalam setiap set  Spectra M1.
By default Spectra M1 ni datang dengan hanya 1 pumping set.


                  Walaubagaimana pun boleh di upgrade ke double breast pump dengan hanya 
                             add on premium breastshield set (optional) berharga RM80/set.



Ini dia aksesories dalam 1 set premium breastshield set.


Dalam original set, ini dia motor pump dan 
juga power adapter.
Motor pump yang sangat kompak dan ringan, hanya 500g!
Vacuum range 0~300 mmHg, memang tak sakit



Disertakan dengan buku manual dan warranty selama 1 tahun oleh Histopoint.


Ok.. so bila dah add on kan premium breast shield set
lengkap lah SPECTRA M1 menjadi DOUBLE BREAST PUMP!


OK.. setelah di buka... ini dia Spectra M1 double breast pump
sedia untuk digunakan.


Bentuk dan jenis valve yg digunakan


Turut dilengkapi dengan 'Spectra back-flow protector'


Di sertakan juga dengan T-Connector untuk guna double breast pump.


              Pemasangan 2 tube kepada T-Connector untuk penggunaan secara double breast pump



PUMPING TEST & REVIEW
Background : Ibu kepada bayi berusia 1 tahun 3 bulan 


Ok ready untuk test drive! Ini sahaja parts yg diperlukan untuk pumping session.
Spectra M1 boleh digunakan dengan 2 cara
1. Power adapter
2. Build in battery (rechargeable)


OK.. pumping session bermula!
See saiz motor pump yg lebih kecil dari tapak tangan!
Motor pump Spectra M1 tidak mempunya LCD screen.
Hanya dilengkapi dengan 4 function button dan juga
lampu LED untuk menunjukkan pumping mode dan status.

Function Button :
1. Power ON/OFF Button
2. Massage ON/OFF button (suction mode)
3. Vacuum adjust button (Suction level +/-)  max Level 5

Indicator :
1. Cycle/Vacuum indicator 
2. Battery power indicator
3. Massage mode (ON/OFF) indicator 


 Kalau tengok pada gambar di atas, saya mulakan sessi pumping dengan massage mode
 (LED Merah menyala), suction level 5 (max) dan battery level 3 bar (max).


Ok Setelah pump lebih kurang 30 min...
taraaa hasilnyaa!!
Battery indicator pun dari 3 bar dah turun ke 2 bar.
Yang bestnya botol pun dah penuh!!! yeayy suker suker sukerr!!


Ok inilah hasil pumping session dengan Spectra M1.


Bila dah disama ratakan... nampak lah hasil nya 
kira-kira 7~8 Oz per session !
Bagi saya yg baby sudah pun berusia 1 tahun 3 bulan
hasil pumping sebanyak ini memang dah dikira muaiii dan sangat berbaloi!! 


Last but not least... gambar tuan tanah berselfie sebagai evidence testing berlansung 
pada hari kejadian hihihi.

Amacam teruja takkk..? teruja takkkk..??? HEHEHE
Pump kecil dan ringan, senyap, built in rechargeable battery ready
macam freestyle, double breast pump, 2 suction mode... memang best lah!
kalau dah teruja apalagi cepat2 layari 


untuk promosi terkini super berbaloi2 dan murahhhh sempena 
KidsBRANDED 1st Anniversary SALES!...
siap FREE Premium Breastshield set untuk upgrade ke double breast pump!
Rugi kalau melepas offer ni.
Ada 3 pakej berbaloi-baloiii!
Pilih je nak yang mana okeyyyy 






Contact
 IZAN (SMS/Whatsapp) 012-2399355 
sekarangg!!!


11 comments:

  1. Saya memang tengah review bp. Dlu guna bp spectra 3. Mmg suka dgn brand spectra. Thanks for review :) jemput singgah blog :)

    ReplyDelete
  2. ada jual T connector sahaja x?

    ReplyDelete
  3. Ada..tengok kat online baby shop likes littlewhiz..babylove..lbh krg rm6 or rm7 je

    ReplyDelete
  4. ok dah boleh...beli kat littlewhiz kan? thanks ya..

    ReplyDelete
  5. Assalam En Kamaruzzaman, boleh whatsapp 012-2399355 (KidsBranded) untuk detail pembelian ya. Terima kasih :)

    ReplyDelete
  6. Assalam En Kamaruzzaman, boleh whatsapp 012-2399355 (KidsBranded) untuk detail pembelian ya. Terima kasih :)

    ReplyDelete
  7. Spectra M1 dan Eve Love, mana satu lebih bagus?

    ReplyDelete
  8. Spectra M1 dan Eve Love, mana satu lebih bagus?

    ReplyDelete
  9. Batery utk spectra ni, heavy duty x? Bpe lama tahan bateri tu? Kena charge setiap hari?

    ReplyDelete