Show Mobile Navigation

.

.

Term & Condition

Please understand T&C stated below before any transaction:

1. Transaction is base on First Come First Serve basis while stock at last.
2. Please clarify all doubts before purchasing/ordering.
3. Price stated NOT including postage fee unless stated otherwise.
4. Postage fee is based on purchased item.
5. Delivery will be done on next working day upon payment received via POS LAJU
NOTE : Pos Laju delivery within 1 business day (East Malaysia, 2 business day West Malaysia)
6. Items sold are NOT refundable or exchangeable.


Q&A

ME & our beloved TUN MAHATHIR

ME & our beloved TUN MAHATHIR

ABOUT US

KidsBRANDED by FleXedar

Hi.. I'm NorIZAN the founder of KidsBRANDED owned by FleXedar Marketing (SA0259970-X)

We are SSM Registered Company.

For Inquiry :

SMS / WhatApp :
012-2399355
E-mail :
kidsbranded@gmail.com
Account Number :
562218106438
Maybank : Flexedar Marketing

Happy Shopping !!


Contact Form

Name

Email *

Message *

myNuffnang

, , ,

My Medela Freestyle Story : Nursing Room @ EBM Lebih Lumayan !!

kidsBRANDED by FleXedar - 11:28 PM

 Assalamualaikumm...

Ahaa... alkisah.. setelah 2 kali bersalin lepas masuk kompeni baru ni baru naik cuti 
Maternity kali ni baru tahu yang ada Nursing Room dekat bangunan ofis Mama isk isk isk.
Sebelum ni memang tau ada Nursing Room ni kat bangunan satu lagii.. tapi agak jauh untuk berjalan kaki 
dari ofis Mama so biasanya pump susu kat Surau je lah. Then EBM tu simpan kat freezer kat pantry.

Naik kerja baru2 ni member team sebelah bagitau kat bangunan ofis Mama pun rupanya ada Nursing Room!! Baru la Mama terhegeh2 nak terjahhh !


So bila dapat tau ada Nursing Room dekat ngan ofis terus la dengan senang hatinya 
pump susu kat Nursing Room ni jek. Owhh terima kasih En Kompeni 
kerana keperihatinanmu... sayangg kamu muahh muahhh!!


Ok dalam bilik ni ada 4 single room berpintu. Means pintu tu boleh 
lock dari dalam utk lebih privacy.. so boleh la nak selak menyelak 
dengan mudah masa pump kan hihihi


Setiap bilik plak ada meja & kerusi empuk. Tak lupa plug point
utk ibu2 yg perlu nak charge bateri. Mama siap bawak Nursing Wrap
sebab ingatkan nak pump kat Surau macam biasa kan.
Pakai Nursign wrap senang la nak selak2 masa nak pump. 
Rupa2nya ada Nursing Room pun!! terus tak bawak dah Nursing Wrap tu lagi hihii


Ok.. ada singki dan freezer sekali utk cuci perkakasan breast pump
dan simpan susu EBM. Sangat2 sukerr okehh!!!!


Ahaaa.. ni nak share pulak pengalaman hasil EBM sejak guna Medela Freestyle ni.
Alhamdulillah hasil EBM lebih lumayan dari dulu. Suker sangat sangat!! 
Okeh.. kat cooler bag ada pocket utk letak gambar baby 
utk bagi semangat kat Mama supaya susu lebih banyak keluarrrr ;)


Plug je breastshield dan teruskan proses mengepump ~ handsfree..!!!
So tangan pun tak lenguh leh la sambil2 baca paper ke ( digital),
layan FB or Email... apa saje lahh .. * sangat sukerr jugakkk !!)


Okeh selesai pump ~ biasa antara 10 ~ 15 minit. Terpulang 
rajin nak 'tunggu' lama mana, taraaaaa hasilnya...!!
9 Oz ++.. Alhamdulillah..!! sekali pump je tuu.. 
dah la auto je kan..sangatt sukerrrr okehhh!!!


Ahaa.. ni hasil  EBM dengan  Medela Freestyle  ni di waktu2 lain. 
Alhamdulillah mudah sekali pump dan dapat > 8 Oz InsyaAllah.
Ni balik kerja... pump sambil drive balik umah.
sampai2 rumah tengok EBM 10 Oz..!!
Masa ni  First time pecah rekoddd !!! masa tu memang sangat terujaaa lalala ~ 


Then pada satu hari yg lain pulakkk sekali pump dapat 11 oz..! 
Ya Allah seronoknya tak terkata. 
Sebelum ni memang tak pernah pump dapat banyak macam ni.
Apapun yang penting istiqamah dan rajin pump ikut schedule supaya 'demand and supply'
 akan sentiasa berterusan InsyaAllah.


Alhamdulillah dengan izin Allah SWT murah rezeki EBM Delisha.
InsyaAllah Mama akan buat apa saja yg terbaek untuk anak anak Mama.

*Tuan tanah pun sibuk nak interpremm hihihi*

Last but not least.. sesiapa yang berminat 
untuk menggunakan Medela Freestyle boleh layari 
URL di bawah untuk keterangan lanjut okehh.
InsyaAllah pelaburan yang sangat2 berbaloi apatah lagi 
yang baru nak dapat anak pertama.
Masa terbaik untuk buat stok EBM ialah waktu dalam pantang.
Then waktu terbaik untuk mengepam ialah time baby breast feed jangan biarkan
susu mengalir kat breast satu lagi.. buat tanderm nursing okehh!
InsyaAllah penghasilan susu akan berterusannnnnnnnnnnn

p/s: Nak baca lagi pengalaman menggunakan Medela Freestyle ? KLIK SINI



0 comments:

Post a Comment